Maradnak a szurkolókat verő őrző-védők

2010.10.06. 13:35
Az MLSZ nem bont szerződést a céggel, kifizeti a magyar-moldáv Eb-selejtező biztosítását, a szurkolókat okoló szóvivő havi fizetésének megfelelő büntetést kapott.

A MLSZ három héttel a magyar-moldáv Eb-selejtező után, múlt kedden lezárta a beléptetéssel és a szurkolóveréssel kapcsolatos vizsgálatot.

A meccs biztosítását végző biztonsági szolgáltató cég a jövőben az MLSZ rendezvényein nem foglalkoztathat olyan munkatársat, aki szeptember 7-én indokolatlan erőszakot alkalmazott, illetve modortalan magatartást tanúsított a vendégekkel szemben.

A vizsgálat hivatalosan is megállapította, hogy a meccset több mint 200 fővel biztosító Valton Kft. három embere a Szusza Ferenc stadion Mildenberger utcai kapuinál szurkolókat vert, ellenük büntetőfeljelentést tettek. Az MLSZ ennek ellenére sem bont szerződést a céggel.

"A vizsgálat kiderítette, mi volt jó és mi volt rossz a rendezésben. Az MLSZ mindent mérlegelt, arányos büntetést hozott, a következő ilyen esetnél azonnal szerződést bont az őrző-védő céggel. A szövetség kifizeti a Valtont, mert a munkát elvégezték, a felmerült minőségi kifogásokat tisztáztuk" - mondta Pajor-Gyulai László.

A rendezési hiányosságok miatt a szurkolókat hibáztató szóvivő nagyjából havi fizetésének megfelelő pénzbüntetést kapott, Pajor-Gyulai állítja, levonta az eset szakmai tanulságait.

"Az MLSZ javít a rendezésen, a kommunikáción, a SportTv-vel közösen 30 másodperces klipet készítünk a beléptetésről, a szurkolók jogairól és kötelezettségeiről."

A szövetség az infrastrukturális hiányosságok felszámolásáig nem visz válogatott mérkőzést az újpesti Szusza Ferenc Stadionba.  • Hírek
  • Bankszámla