11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Genovában fogják a szerb futballhuligánokat

2010.10.16. 12:10

Továbbra is Olaszországban marad vizsgálati fogságban négy szerb huligán, köztük az ultrák vezére Ivan Bogdanov.

Az olasz hatóságok pénteken döntöttek úgy, hogy a kedden félbeszakadt Olaszország-Szerbia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után letartóztatott négy szurkolónak Genovában kell maradnia az ügy kivizsgálásáig.

Boris Tadic szerb elnök az olasz RAI2 televíziónak adott interjúban elmondta, hogy a legszigorúbban fognak fellépni a huligánok ellen: "A randalírozókat elkülönítjük és megbüntetjük" - jelentette ki Tadic, aki reméli, a jövőben hatékonyabb lesz az egyeztetés Európában a különböző országok rendőrségei és belügyminisztériumai között, hogy megakadályozzák a hasonló botrányokat.

A genovai találkozó a szerb ultrák randalírozása miatt előbb 35 perces késéssel kezdődött el, majd az újabb balhé miatt a 6. percben félbeszakadt. A vendégdrukkerek pirotechnikai eszközöket dobáltak az olasz drukkerek felé és a pályára, később a rendőrökkel is összecsaptak, akárcsak a meccset megelőzően.

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága a hivatalos jelentések beérkezése és elemzése után hozza meg döntéseit. A szerbekre vonatkozó büntetés az egyszerű megrovástól akár a sorozatból való kizárásig is terjedhet, de rendezési hiányosságok miatt elmarasztalhatják az olaszokat is. A mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel várhatóan az olasz válogatott kapja meg, bár a szerbek a meccs újrajátszását szeretnék elérni.  • Hírek
  • Bankszámla