Az Arsenal és a Roma izgul a BL-zárónapon

2010.12.08. 15:13
Az Arsenal, a Roma és akár a már tizenkét pontos Sakhtar Donyeck is kieshet szerdán, a BL-csoportkör befejező napján.

A Bajnokok Ligája-csoportmeccsek utolsó fordulójának szerdai, utolsó játéknapján néhány csapatnak az ilyenkor legnehezebb, kötelező lépést kell megtennie a továbbjutáshoz.

Az E csoportban a már biztos nyolcaddöntős Bayern München a Baselt fogadja, míg az AS Roma Kolozsvárra megy. Az olaszoknak még a vereség is továbbjutást érhet, ehhez a Baselnek pontot kell veszítenie Münchenben. Ha viszont a Basel veri a Bayernt, a Cluj a Romát, a svájciak mennek tovább a németekkel.

A F csoportban már az előző körben kialakult a végső sorrend, az Olympique Marseille (2) és a Chelsea (1.), valamint a Zilina (4.) és a Szpartak Moszkva (3.) meccsének sincs tétje.

A G csoportban is hasonló a helyzet, igaz, az Ajax Amsterdam még azért hajthat az AC Milan otthonában, hogy elérje a harmadik helyet, és így az Európa Ligában játszhasson tovább. A hollandoknak még a vereség is beleférhet, mert a csoportelső Real Madrid a jelenleg negyedik Auxerre-t fogadja. Ha Ronaldóék gólt szereznek, a Real Madrid lesz az első BL-csapat, ami eléri a 300-at.

A H csoportban az ukrán Sahtar Donyeck vezet, és csak abban az esetben eshet ki, ha otthon legalább négy góllal kikap a Bragától, közben pedig az Arsenal legyőzi hazai pályán a Partizan Beogradot. Ha a portugál csapat győz Ukrajnában, de nem legalább négy góllal, és az Arsenal veri a Partizant, akkor a Braga az első olyan klub lesz a BL-történetében, ami a csoportkör után tizenkét ponttal kiesik.

Ha az Arsenal nem nyer, de a Braga igen, akkor Fabregasék búcsúznak. Ha az angolok esetleg kikapnak, akkor a Bragának iksz is elég a továbbjutáshoz.  • Hírek
  • Személyi kölcsön