Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Kassai: A bírók fújjanak 96 százalékosan

2010.07.10. 17:49
A büntetőknél és a góloknál hozott ítéleteket figyelte legjobban a FIFA, eszerint a dél-afrikai világbajnokságon eddig 96 százalékban döntöttek jól a bírók. A spanyol-német elődöntőt is vezető Kassai Viktor nem lepődött meg, ilyen hatékonysággal illik dolgozniuk a játékvezetőknek.

A FIFA játékvezetői bizottságának tagjai a szövetség több más szakértőjével közösen készítettek elemzést a dél-afrikai világbajnokságon vezető bírók munkájáról.  Csak a kulcsszituációkban, többek között a góloknál és büntetőknél hozott ítéleteket figyelték, míg a kisebb jelentőségű döntéseket - például a bedobásoknál - nem. Az eredmény szerint a torna eddigi 62 meccsén 96 százalékos pontossággal fújtak a bírók.

Lampard meg nem adott gólja

A tornán négy meccset is vezető Kassai Viktort nem lepte meg az eredmény. "A legjobb bíróknak nagyjából ilyen hatékonysággal illik dolgozniuk, én nem lepődtem meg. Sajnos a mi helyzetünk a kapusokéhoz hasonló, mert hiába véd valaki tíz óriásit, ha kap egy potyagólt. Mi egy meccsen 200-szor is ítélhetünk, és senkit nem érdekel, hogy 199-szer jól döntöttünk, ha egy nagyot hibázunk."

 
Gól: Argentína-Mexikó 1-0

A dél-afrikai vb két legemlékezetesebb bírói hibáját a nyolcaddöntők második napja hozta, amikor előbb a német-angol meccsen az uruguayi Larrionda nem adta meg Frank Lampard szabályos gólját, majd az esti argentin-mexikói találkozón az olasz Rosetti és segítője nem vette észre, hogy Carlos Tévez egyméteres lesről fejelte az első gólt.