11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26. ÉLŐ
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

A spanyoloknak Honduras ellen kell javítani

2010.06.21. 17:21
A vb-győzelemre legesélyesebbnek tartott csapat első meccsén óriási meglepetésre kapott ki Svájctól, az ugyancsak nulla pontos Honduras újabb vereséggel is versenyben marad a továbbjutásért.

A svájci válogatott fegyelmezett védekezéssel és egy szerencsés góllal 1:0-ra verte Spanyolországot a H-csoport első fordulójában, amivel az olaszok égése mellett a csoportmeccsek eddigi legnagyobb meglepetését okozta.

 
Spanyolország - Honduras felvezető

Honduras a lelkesen játszó Chilétől kapott ki, ugyancsak 1:0-ra, ha ismét veszít, még akkor is versenyben lesz a továbbjutásért, a spanyoloknak viszont most már nyerniük kell, ha nem akarnak két forduló után kiesni.

A két csapat eddig egyszer találkozott, az 1982-es vb-n a spanyolok hazai pályán csak 1:1-et tudtak elérni.

Vicente del Bosque válogatottja két csatárral fog kezdeni, Fernando Torres ott lesz David Villa mellett a kezdőben. A sérült Iniesta nem biztos, hogy tudja vállalni a játékot, az biztos, hogy nem kezd, helyette kerül be Torres, így a taktika is változik.

Hondurasnál még mindig David Suazo játéka a legnagyobb kérdés, a Genoa csatárának combsérülése jól gyógyul, de azt nem tudni, hogy tud-e kezdeni.

 
Honduras hordozza a legerősebb energiát a csoportban

Hondurasnak mindenképpen azt a taktikát kell játszania, mint Svájcnak, ha meg akarja állítani a spanyolok labdabirtoklásra épülő támadójátékát. Ebben nagy szerepe lehet Wilson Palaciosnak, aki a Tottenhammel remek szezonon van túl. A védekező középpályásnak vezető szerepet kell vállalnia a védelem előtt.

"A csapatban nagyon jó képességű játékosok vannak, ezt jobban ki kéne használnunk. Én azt kértem az edzőnktől, hogy több támadóval, feljebb tolva játsszunk, persze tudom, hogy hátul sem szabad szétesnie a csapatnak" - nyilatkozta Sergio Mendoza, hondurasi védő.

"Most az a legfontosabb, hogy ne veszítsük el a saját stílusunkat, hiszen ez tett minket győztes csapattá. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy elveszítsük a fejünket, azt kell csinálnunk, amit tudunk. Inkább a saját stílusunkban kapjunk ki, mint hogy elkezdünk össze-vissza kapkodni a pályán" - mondja Torres, a spanyolok támadója.

A meccset 20:30-tól rendezik a johannesburgi Ellis Parkban, a játékvezető a japán Nishimura lesz.  • Hírek
  • Bankszámla