Dánia kiesik, ha nem veri meg Japánt

2010.06.24. 18:42
Az E-csoport utolsó körében egyszerű a helyzet, Hollandia biztos csoportelső, Kamerun biztos kieső, a két csapat meccse tét nélküli. A dánoknak mindenképpen győzniük kell a japánok ellen, akiknek már egy döntetlen is továbbjutást ér.

Hollandia 6 pont (3-0), Japán 3 pont (1-1), Dánia 3 pont (2-3), Kamerun 0 pont (1-3).

A vb többi csoportjához képest az E-ben gyakorlatilag nincs mit számolgatni: a biztos csoportelső hollandok mellett a kameruniak már kiestek. A Dánia-Japán meccsen dől el, hogy ki lesz a másik továbbjutó, az ázsiaiaknak gólaránya jobb, ezért döntetlennél ők mennek a nyolcaddöntőbe, a dánoknak tehát mindenképpen támadniuk kell.

 
Jós: Kamerun - Hollandia

Hollandia a dánokat és Japánt is megverte, előbbit szerencsével, utóbbit egy hatalmas potyával, de a csoportelsőség megérdemelt. Bert van Marwijk csapata így hatpontos, utolsó csoportmeccsét azzal a Kamerunnal játssza, amely Japántól kiábrándító játékkal kapott ki, Dánia ellen az eddigi talán legjobb vb-meccset játszotta, de Rommedahl klasszisgólja miatt az első biztos kieső lett. A hollandok valószínűleg nem a legerősebb összeállításukban kezdenek, van Persie egy sárgára van az eltiltástól, Robben pedig még gyógyulgat.

Japán ellen a dánok számítanak esélyesnek, de a győzelmi kényszer és az ázsiaiak fegyelmezett játéka miatt nem lesz könnyű dolguk. Ha nem nyernek, biztosan kiesnek, ami a legutóbbi három vb-n nem fordult elő velük a csoportkörben.

 
Jós: Dánia - Japán

"Nem tudom elképzelni magunkat vesztesként. Lehet, hogy arrogánsan hangzik, de tökéletesen tisztában vagyunk a képességeinkkel. A csapat nagyon egységes, jó a hangulat, ez nagyon fontos" - mondta Morten Olsen, a dánok szövetségi kapitánya.

"A legfontosabb, hogy a védelmünk a helyén legyen. Nem szabad hagyni, hogy helyzetbe kerüljenek" - nyilatkozta Yuji Nakazawa, japán védő.

A Kamerun-Hollandia meccset a fokvárosi Green Point stadionban rendezik, a játékvezető a chilei Pozo lesz. A Dánia-Japán találkozó Rustenburgban, a Royal Bafokeng stadionban lesz, ott a dél-afrikai Damon vezet majd. Mindkét meccs 20:30-kor kezdődik.  • Tippek
  • Bankszámla