FIFA: A visszajátszás volt a hiba

2010.06.28. 15:09
A futballszövetség nem kommentálja az argentin lesgólt, de megtiltja a stadionok kivetítőin a lassításokat.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vezetői szerint nagy hiba volt visszajátszani a johannesburgi Futballváros stadion kivetítőjén Carlos Tévez lesgólját a vasárnap esti Argentína-Mexikó világbajnoki nyolcaddöntő alatt.

A szövetség szóvivője szerint komoly indulatokat okozott a vitatott gól ismétlése, ez vezetett többek között a félidőben a mexikói kispadnál kialakult dulakodáshoz. "Ez nem történhetett volna meg - nyilatkozta hétfőn Nicolas Maingot. - Nagy hiba volt, mely nem fog megismétlődni."

A szóvivő a visszajátszás elítélése mellett nem volt hajlandó kommentálni sem az egyértelműen szabálytalan, lesről született argentin gólt, sem Rosetti játékvezető és asszisztensének mulasztását, sem a néhány órával korábban a német-angol meccsen történt másik nagy bírói hibát, Lampard érvénytelenített gólját, a videóbíró szükségességét felvető újságírói kérdésekre sem válaszolt.

Közben a spanyol válogatott csatára, Fernando Torres kifejezetten felháborodottan beszélt a FIFA technikai vívmányokat elutasító magatartásáról. "Már belefáradtunk ebbe a kilátástalan harcba, mi mindig kérjük, ők mindig elutasítják a videós segítség alkalmazását. Mindig felhoznak különféle érveket, melyek szerintük fontosabbak annál, hogy egy csapat igazságtalanul kiesik a világbajnokságról" - méltatlankodott a spanyol csatár.  • Hírek
  • Hírek