16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

A bírón ment el a vb-győzelmünk

2010.07.12. 11:10
A hollandok csalódottak és dühösek az elbukott vb-döntő után.

A világbajnoki döntőt hosszabbításban 1-0-ra nyerte Spanyolország, a hollandok nehezen dolgozták fel a vereséget, karnyújtásnyira voltak a vb-győzelemtől, emiatt különösen fájó a kudarc.

„Nagyon bánt, hogy nem sikerült. Olyan közel voltunk hozzá. Ha világbajnokok akarunk lenni, értékesíteni kell a helyzeteinket” - mondta könnyeivel küszködve a védő Joris Mathijsen.

Hollandia-Spanyolország 0−1 összefoglaló

„Az első helyzetemnél nem lőttem el igazán jól a labdát, a másodiknál kibillentettek az egyensúlyomból - állítja Arjen Robben. - Szervezettek voltunk, de kikaptunk. Ilyen a futball.”

„Megvoltak a lehetőségeink, kár, hogy nem jöttek be - mondta az ötgólos Wesley Sneijder, aki a mérkőzés után percekig magába roskadva, sírva ült a füvön. - Szomorúak vagyunk, mert olyan közel voltunk a győzelemhez."

"Egyelőre nem tudunk a jövőre gondolni, mert még éppen hogy csak elvesztettük a döntőt. Ezzel együtt büszkének kell lennünk, hihetetlen vb-t produkáltunk. Ünnepelni fogunk a szurkolóinkkal. Úgy vélem, jobb csapattól kaptunk ki” - fejezte be Sneijder.

„Ez annyira kiábrándító - mondta a középpályás Dirk Kuyt. - Csalódottak és dühösek vagyunk. Soha nem szabad másokat vádolnunk, mert mindenki a saját teljesítményéért felel, ezzel együtt úgy gondolom, hogy a bíró egy kicsit inkább a spanyoloknak kedvezett. Végül ez a világbajnoki győzelmünkbe került.”  • Hírek
  • Hírek