Tamás
-7 °C
8 °C

Hollandia nem akart pontot veszíteni

2010.06.24. 22:48
A harmadik afrikai csapat is elbúcsúzott a világbajnokságtól, Kamerun még csak pontot sem tudott szerezni. Hollandia nagy önbizalommal várja az egyenes kieséses szakaszt, a csapat sebessége figyelemre méltó, Szlovákiával játszanak a nyolcaddöntőben.

Hollandia egy helyen változtatott kezdőcsapatán, Boulahrouz került be van der Wiel helyére a védelem jobb oldalára. A felállás jelezte, van Marwijk kapitány inkább az állandóságban hisz, mintsem a pihentetésben.

Az első perctől érezni lehetett, egyik csapat sem óvatoskodik, bátran lőttek mindkét oldalon. A kameruni védelem bajai a huszadik percben már látszódtak, de akkor még van Persie-nek hosszú volt Sneijder labdája. Kuytot ellenben megtalálta az előrehúzódó Boulahrouz, a Liverpool csatára lőtte is rögtön a labdát, de mellé.

A 36. percig kellett várni a holland gólra, akkor van der Vaart ugratta ki van Persiet, aki úgy kapta meg a labdát, hogy a visszafelé mozgó Kuyt átlépte, a csatár a kapus lába között vágta a hosszú sarokba a labdát.

Kamerunt nem fogta vissza a gól, Geremi végre jó labdát adott Eto’ónak a 41. percben, aki hosszan vette át mellel, így odalett a helyzet.

A második félidőben is kitűnő passzt kapott van Persie, mindkét védőjét lehagyta, 17 méterről lőtt, de a kapus hárított.

Kamerun átmeneti fölénybe került, Eto’o-t szólója végén saját társa akadályozta, majd Makoun kapott jó labdát, de belsőzte, így hiányzott az erő belőle, Stekelenburg megfoghatta.

Kamerun - Hollandia gólösszefoglaló

A 65. percben Geremi szabadrúgásába van der Varrt ért bele kézzel a tizenhatoson belül. A játékvezető büntetőt ítélt, Eto’o vállalta a lövést, kis toporgás után nagy erővel vágta a kapu jobb oldalába a labdát. A holland védelem először kapott ki Dél-Afrikában.

Arjen Robbent is bevetette a hajrára a kapitány, aki kapott egy szép indítást, visszafelé cselezett, húsz méterről lőtt, de a kapufáról visszapattant a labda. Huntelaar viszont állítás nélkül lőtt az üres kapuba.

Robbennek volt még egy jó passza, de újabb gólt már nem láttunk, Kamerun nem tudta elkerülni a szégyent, pont nélkül mehet haza. Az első kieső, aki még csak egy döntetlenre sem volt képes.