Howard Webb 4 pirosat nem osztott ki

2010.07.12. 20:00
A szakértők értékelése szerint egy gyors pirossal sokkal élvezhetőbb vb-döntőt láthattunk volna, de az angol bíró nem mert a meccsbe nyúlni.

A játékvezetőket értékelő szaklap, a worldreferee.com a döntőt vezető Howard Webbet közepesnek értékeli. Négy szempontból osztályozták (egytől tízig) az angol bírót, aki a vb alatt messze a leggyengébb teljesítményét nyújtotta a Spanyolország-Hollandia meccsen.

Kontroll: 6, ítéletek: 4, semlegesség: 6, stílus: 5, Webb átlaga 5,3. Viszonyításként: a Brazília-Chile meccsre három tízest kapott egy nyolcas mellett.

Megemlítik, hogy négy piros lapot mulasztott el kiosztani a döntőben. Mark van Bommelnek volt egy olyan negyedórája az első félidőben, amikor négy szabálytalanságáért egyaránt lehetett volna sárgával büntetni. Amiért pedig sárgát kapott, akár lehetett volna azonnali piros is.

 
A vébédöntő lapjai

De Jong hatalmas mázlival maradhatott a pályán, mellbe rúgta Xabi Alonsót, Sneijdernek sem feltétlenül szabadott volna a pályán maradnia, miután térden rúgta Sergio Ramost, és Busquetset is letalpalta, ehelyett sárgát sem kapott. A spanyol Carles Puyolt is ki kellett volna állítani, amikor visszahúzta az őt lefutó Arjen Robbent.

A szakíró szerint Webb a hosszabbításban csak tetézte hibáit, Heitingának nem kellett volna pirosat adni, Robbent ellenben a labda elrúgásért ki kellett volna állítania.

„Ha jól végezte volna a dolgát, akkor Spanyolország a rendes játékidőben győz. Túlságosan idegesnek látszott. Ha az első félidőben kellőképpen fegyelmez, sokkal sportszerűbb és élvezhetőbb meccset láthattunk volna.”  • Bérelnék
  • Bankszámla