Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Nyolc ok, amiért a németeké lesz a bronz

2010.07.10. 14:29
Németország sorrendben harmadik világbajnokságán is érmes lehet, ha szombat este legyőzi Uruguayt.

A Bild már az ausztrálok elleni 4-0-s meccs után összeszedte, miért Németország nyeri a világbajnokságot. Voltak benne figyelemre méltó érvek, de viccesek is. A tizedik például csak annyi volt, hogy az első kilenc együttvéve.

A legnagyobb példányszámú német napilap most nyolc okot tüntetett fel, miért lesz meg a bronzérem Uruguay ellen.

URU - GER felvezető

Először is győzelemmel akarnak a világbajnokágtól búcsúzni. Hiszen Németországról ezúttal egy teljesen más kép alakult ki, mint eddig. Szép futballt játszott, a tehetségek megmutatták erejüket. Schweinsteiger meg is ígérte, hogy meglesz a harmadik hely, mert ez a befejezés illik a győzelmekhez.

Út a bronzmeccsig: Németország

Másodszor: mert így igen kedvező lenne a válogatott mérlege, öt győzelem mellett csak két vereség.

Schweinsteigert és Özilt beválasztotta a FIFA a torna legjobb tíz játékos közé, akik közül a vb legjobbja kerül ki. A negyedik ok, hogy Thomas Müller lehet a vb legjobb fiatal játékosa, neki csak két riválisa van, a ghánai Ayew és a mexikói dos Santos.

Miroslav Klose lehet a világbajnokságok legeredményesebb játékosa, ha csak egyet is lő, ha kettőt vág, máris megdönti a brazil Ronaldo rekordját. Klose azonban a hajrában nem szokott villogni, az éremért zajló meccseken általában visszafogott.

Út a bronzmeccsig: Uruguay

A hatodik oknak sincs köze a meccshez, de legalább jól hangzik: európai topklubok vadásznak a német tehetségekre, a Real Madrid állítólag Khedirát akarná, de felkészülhetünk rá, hogy augusztus végéig hetente fognak szóba hozni játékosokat Mourinhóval és a csapattal. Jöjjön a hetedik érv: a német államelnök, Christian Wulff először nézi meg a csapatot a tribünön.

A nyolcadik is igen nyomós ok: az összes német drukker még egyszer ünnepelni akar, hogy aztán két év múlva még nagyobb erővel buzdítsák a csapatot az Európa-bajnokságon.