Viola
-6 °C
-2 °C

30 millió fontos kárt okoz a bírói hiba

2011.05.01. 16:39

A Chelsea szombaton két erősen vitatható góllal verte meg 2-1-re a  Tottehamet. Lampard gólját úgy adták meg, hogy a labda nem haladt át a gólvonalon - a vb-n egyértelműen bent volt a labdája, most nem -, míg a győztes gólt szerző Kalou pedig lesen volt.

Harry Redknapp a Tottenham menedzsere kiakadt, és a videóbíró minél előbbi bevezetése mellett érvelt. "Az asszisztens rossz döntést hozott, mert a tizenhatosnál állt, amikor a labda a gólvonalon volt, onnan nem lehet eldönteni. Volt egy sejtése, és engedett neki, de ez rossz sejtés volt, a mögötte üvöltő szurkolók csak erősítették sejtését."

Redknapp mégsem az asszisztenst tette felelőssé, tudja, hogy nem direkt akarta segíteni egy góllal a Chelsea-t. "Ha kétséged van, nem szabad megadni. Ő kockáztatott, a tömeg reakciójából azt gondolta, ennek gólnak kell lennie. Bárki hajlamos ilyen döntéseket hozni. De a technológia már rendelkezésre áll, csak másodpercekbe telik, míg megnézik a visszajátszást. Miért nem figyel a negyedik játékvezető egy képernyőt, ahelyett, hogy engem zavar vissza a zónámba, és megmondaná: ez nem gól."

"Ez 30 millió fontba kerülhet nekünk, de mit tehetünk? Megadta a gólt" - mondta Redknapp.

A Spurs BL-szereplést érő, negyedik helyet remélt a bajnokságban. Úgy kalkuláltak, a Bajnokok Ligájában 30 millió fontos bevételhez jutnak. A Tottenham szombati vereségével négy ponttal lemaradva áll az ötödik helyen az eggyel kevesebb meccset játszó Manchester City mögött. A bajnokságból még három forduló hátra van, de csoda lenne, ha a hátrányt le tudnák dolgozni.

Redknapp azért sem érti, hogy Angliában miért nem engedélyezik a videóbírót, hiszen a dél-afrikai végén pont Lampard gólját vették el.

Azt a Chelsea edzője, Carlo Ancelotti elismerte, hogy szerencsés volt a győzelmük, a labda szerinte sem haladt át a gólvonalon, de úgy van vele, az ítéleteket, akkor is el kell fogadniuk, ha őket segítik, és akkor is, ha  velük szemben hozzák meg azokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!