Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

U19: Barcelona-ManCity a BL nagy meccse

2011.07.04. 13:11

Angol kezdeményezésre új sorozat indul, augusztus 17-től Next-Gen Series néven az U19-eseknek rendeznek futballtornát a Bajnokok Ligája mintájára. Az először még meghívásos sorozatra olyan csapatokat kerestek, amelyek híresek az utánpótlás-nevelésről, így a négy angol mellett spanyol, skót, francia, portugál, német, svájci, török, és két norvég klub indul.

A 19 éven aluliak mellett csapatonként három túlkoros lehet, de csak olyan focista, aki még nem múlt el húsz éves. A szervezők azt szeretnék, ha minden klub a saját stadionjában, saját közönsége előtt játszaná a csoportmeccseket, így a szurkolók jobban nyomon tudnák követni a saját akadémiájukon zajló munkát. Folynak a tárgyalások a tv-közvetítésekről is, a torna iránt nagy az érdeklődés.

Elsődleges cél a fiatalok versenyeztetése, a komoly csatákban edződő futballistáknak nagyobb esélyük van az első csapat közelébe kerülni és nemzetközi tapasztalatokat tudnak szerezni. A Manchester City annyira komolyan veszi a sorozatot, hogy már jelezte, nem nevez a következő tartalékbajnokságra, mert az ifi BL-re koncentrál inkább.

Mark Warburton, a szervezőbizottság vezetője hozzátette: az idei sorozat döntőjét jövő januárban, minden bizonnyal Abu-Dzabiban rendezik. Jövőre már 24 csapattal vágnának neki, és a következő három évben biztosan lesz U19-es BL, ugyanis a szervezők és a klubok ennyi időre állapodtak meg. Ha sikeres lesz a torna, később már nem csak meghívással lehet bekerülni az európai utánpótlás elitjébe.

A csoportok beosztása

1. csoport: Barcelona, Manchester City, Celtic, Marseille

2. csoport: Liverpool, Sporting Lisszabon, Molde, Wolfsburg

3. csoport: FC Basel, Tottenham, PSV Eindhoven, Internazionale

4. csoport: Ajax, Rosenborg, Aston Villa, Fenerbahce.  • Vennék
  • Hírek