Orbán fia profi futballszerződést kapott

2011.07.23. 14:11

A Puskás Akadémia történetében először fordult elő, hogy a náluk végzett növendékek közül egyszerre nyolc játékossal kötött profi szerződést a Videoton, írta a PFLA hivatalos honlapja.

A hat mezőnyjátékos és a két kapus neve közt ott szerepel Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktor fiának, Orbán Gáspárnak a neve is. Mellette Balog Gergő, Farkas Norbert, Farkas Viktor, Jankovics Zsolt, Varga Tamás, valamint a két kapus, Gábor Péter és Sándor László pénteken három éves szerződést írt alá a Videotonhoz.

A szerződéseket Fehérváron írták alá, és az eseményen ott volt a Videoton ügyvezetője, Tassy Márk és az NB I.-es csapat vezetőedzője, Paulo Sousa is.

Hartyáni Gábor, a Videoton NB II.-es csapatának a vezetőedzője a klub hivatalos honlapján elmondta, hogy a legfontosabb feladata az lesz, hogy a fiatal játékosokat fokozatosan beépítsék az NB II.-es csapatba: „Az U19-es csapat edzője, Horváth Péter részletes jellemzést írt a játékosokról, és Gellei Imrével egyeztetve döntöttünk arról, hogy kik kapjanak szerződést” - nyilatkozta a szakember.

A fiatal focisták nemes gesztust is gyakoroltak, hiszen havi nettó alapbérük 5%-ával a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványt támogatják minden hónapban.

A középpályás poszton szereplő Orbán Gáspár a legutóbbi idényben már bemutatkozott az NB II.-ben, ahol kétszer csereként, összesen 12 percet kapott a bizonyításra. A Puskás Akadémia csapatában 20 meccsen játszott az U19-es I. osztályú bajnokságban és egy gólt lőtt.  • Hírek
  • Hírek