Mátyás
-6 °C
1 °C
Sífutás
Percről Percre

Henry újabb Arsenal-öngóllal lett hős

2011.08.02. 13:12 Módosítva: 2011-08-02 13:12:40

Ötödször rendezte meg Londonban az Arsenal az Emirates Cup felkészülési tornát, de az idei több szempontból is egyedi volt: először szerepelt tengerentúli csapat, és a New York Red Bulls némi meglepetésre meg is nyerte az elég kusza rendszerben zajló kupát.

A hazaiak egykori kedvence, Thierry Henry is visszatért az Emirates-be, az Arsenal-drukkerek legnagyobb örömére, akik Henry minden egyes megmozdulását hatalmas tapssal üdvözölték. Igaz, ebből nem volt sok, a francia végig alibizte a meccset, nem egykori csapata ellen akarta bizonyítani, miért is szeretik annyira Amerikában.

A lenyűgöző Emirates Stadiont mindkét napon megtöltötte a hatvanezer hazai drukker, mellette a Boca Juniorsnak akadt még tábora: a harmincfős társaságot egyetlen pillanatra sem lehetett kizökkenteni, csapatuk borzasztó gyenge és eredménytelen játéka sem zavarta őket abban, hogy végigénekeljék a meccset.

A New York Red Bullsban szereplő Henry emelhette végül magasra az Emirates Cupot, a vasárnapi, Arsenal elleni meccsen egy döntetlen is elég volt a sikerhez, mivel az első meccsen 1-0-ra legyőzték a végén nagyszerű játékot mutató PSG-t. A Red Bulls-siker ráadásul egy öngóllal jött össze, most is fiatal vétette, Kyle Bartley.

Egy angol lap szerint Henry megkérte az Arsenal elleni meccs bíróját, Kevin Friendet, hogy az utolsó öt percre hagy álljon át a londoniakhoz, de ezt a FIFA-szabályokra hivatkozva nem engedte a játékvezető.

Az Indesit a PSG új mezszponzora

A tornán jelentette be az Indesit, hogy 2011-től négy klubot, az Arsenalt, az AC Milant, a Sahtar Donyecket és a Paris SG-t támogatja. Mind a négy klub Londonba érkezett vezetőségi tagja, illetve a cég marketing igazgatója, Marco Rota arról beszélt, hogy ez a megállapodás kölcsönös megelégedésre szolgálhat az összes résztvevő félnek. A PSG hivatalos, új mezén meg is jelent a cég emblémája. Az eseményre egykori kiváló futballisták is érkeztek, így a Milant az olasz világbajnok védője, Pietro Vierchowod, az Arsenalt pedig Ray Parlour képviselte. Mindketten beszálltak focizni a vendégeknek rendezett, az O2 Arena melletti Soccer Dome-ban rendezett kispályás focitornára. Vierchowod már az első meccsen lesérült, Parlour 38 évesen is remek formában van, óriási gólokat rúgott.