Mihály
3 °C
17 °C

Hrutka, Telek, Sándor T. sem tud leállni

2011.08.21. 09:14
Nem várt lelkesedést váltott ki a korábbi, jelenleg is aktív válogatott játékosok után kutató felhívásunk. Sok tájékozott feljelentőnk közül néhányan az érintett kivonatos életrajzát is elküldték.

A 37 éves Sándor Tamás – amellett, hogy az újra bajnoki címre törő Debrecen másodedzője – korábban Bárándon játszott, de most nem tudott nem engedni egykori mestere, Pajkos János hívó szavának, és a DEAC játékosa lett. Kerekes Zsomborral együtt, akiből, mint a szurkolótábortól régóta tudjuk, csak egy van.

Sándor Tamás fénykorában (Fotó: Oláh Tibor)
Sándor Tamás fénykorában (Fotó: Oláh Tibor)

Csatlakozott hozzájuk az ugyancsak 37 éves Madar Csaba, aki mindössze három felnőtt válogatottságig jutott el, de az 1996-os olimpián két gólt is szerzett, a braziloknak fejelt egyet – 168 centivel ez bravúr –, a japánok ellen egy csodás és gyors támadást fejezett be. (Kár, hogy mindkét meccset elbuktuk, 3-1-re és 3-2-re.)

Egy ferencvárosi, a BL-ben is megfordult különítmény is aktív még. A Grasshoppersnek kettőt vágó Vincze Ottó Biatorbágyon van, Szűcs Mihály és Telek András a RAC tagjai. Utóbbi útja a szintén BLASZ egyes Veresegyházról nyílegyenesen vezetett jelenlegi csapatához, osztályt nem váltott, közben volt női kapitány is.

Vincze Ottó 2005-ben, VB-selejtezőn (Fotó: Illyés Tibor)
Vincze Ottó 2005-ben, VB-selejtezőn (Fotó: Illyés Tibor)

A félelmetes szabadrúgásokat lövő Hrutka Jánostól is ebben az osztályban retteghetnek a kapusok. Itt már nyilván nem téma, hogy lehetett 90 milliós fizetése a Fradiban.

A volt vidis Dvéri Zsolt Fejér megyében – Sárosdon – lő kapura, olykor a félpályáról is, ahogy az élvonalban is tette néhányszor. Plókai Attila a fiával Rákosmentén futballozik – Kókáról csábították el –, a védelem oszlopa 42 évesen is.

Hrutka János (Honvéd) 2003-ban egy Győri ETO elleni meccsen (Fotó: Bruzák Noémi)
Hrutka János (Honvéd) 2003-ban egy Győri ETO elleni meccsen (Fotó: Bruzák Noémi)

A Bochumban is megfordult, 43 éves Farkasházy László a győri DAC-ot választotta, az első meccsen ki is vette a részét Veszprémvarsány idegenbeli legyőzéséből. Hamarosan csatlakozik hozzá a 37 éves Herczeg Miklós, akinek a gyorsasága az NB I.-ben egyedül Dombi Tiboréhoz volt fogható.

Szintén két külföldet megjárt futballistát szúrtak ki a nagykőrösiek. A Honvéd–Metz–Fradi–Sopron tengelyen mozgó Tóth Mihály természetesen csatárt játszik, a szintén atlantai olimpikon Pető Zoltán a védelemben érzi jól magát.

Telek András és Nemcsák Károly egy közös sajtótájékoztatón, 2008-ban (Fotó: Honéczy Barnabás)
Telek András és Nemcsák Károly egy közös sajtótájékoztatón, 2008-ban (Fotó: Honéczy Barnabás)

Két őshonvédos és két örökös bajnok is levezet vidéken. Csepregi András ötven felett is végigjátssza a megye egyes meccseket a zalai Miklósfán, a beszámolók szerint a fiataloknak nem is könnyű megkerülni őt. A 48 éves Csehi Tibor Géderlakon futballozik megye III.-ban, a rugótechnikája még mindig elsőrangú, igaz, olyan fontos gólokat már nem lő, mint Kazincbarcikán, amikor a Honvéd a kiesés elkerüléséért játszott osztályozót.

Győr könyékén is zajlik az élet, a bajnokságot hibátlanul vezető ETO edzője, Csertői Aurél Abdán átvedlik csatárrá, a rejtélyes betegség miatt sokat kihagyó, légióskodását is megszakító, de most jó formában lévő Korsós Attila pedig Ménfőcsanakon próbálkozik olyan kapásgólokkal, amilyet a grúzoknak lőtt a Puskásban.