Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Letartóztatták Rooney apját

2011.10.06. 18:17
Thomas Wayne Rooney
Thomas Wayne Rooney
Fotó: Andrew Yates

Egy fogadási csalással kapcsolatos nyomozás részeként letartóztatták Wayne Rooneynak, a Manchester United és az angol labdarúgó-válogatott csatárának édesapját. Később óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A rendőrségi vizsgálat szerint idősebb Wayne Rooney a december 14-én lejátszott Motherwell-Hearts skót bajnokin történt bundázással hozható kapcsolatba. Az ügyben összesen kilenc embert vettek őrizetbe, köztük Steve Jenningset, a Motherwell középpályását.

Információk szerint a csalók 500 fonttal arra fogadtak, hogy lesz kiállítás a mérkőzésen, amiért tízszeres nyeremény járt. Ezt pedig éppen Jennings hozta össze, nyolc perccel a lefújás előtt.


Wayne Rooney jelenleg éppen Montenegróban készül a válogatottal a pénteki Európa-bajnoki selejtezőre, és Fabio Capello szövetségi kapitány szerint nem zavarták meg a történtek.

"Azt mondta, teljesen jól érzi magát, nincs gond. Ahogy fogalmazott, ez egy magánjellegű probléma, amely szerinte rövid időn belül megoldódik majd" - mondta az olasz szakember, hozzátéve, hogy a játékos a kezdőcsapatban kap majd helyet a podgoricai meccsen.