Márk
13 °C
28 °C

Ronaldinho felidegesítette a védőket

2011.10.10. 11:40

Nemcsak a brazil futballbajnokságban, hanem a válogatottban is egyre jobb formában játszik Ronaldinho, aki idén januárban tért haza, és azóta a Flamengo futballistája.

A középpályás a Costa Rica elleni barátságos meccsen kedvelt balszélső pozíciójából jobbközépre kerülve is nagyszerűen játszott, alapembere lehet a 2014-es, hazai rendezésű vb-re készülő válogatottnak. Remekül passzolt, szép cselekkel indult el. A Barcelona és a Milan korábbi világklasszisa a brazil bajnoksági idei szezonjában 23 meccsen már 13 gólt lőtt.

Brazília idegenben játszotta a felkészülési meccset, és Neymar góljával 1-0-ra megnyerte. A legjobbja Ronaldinho a gólban is benne volt, nagyszerűen irányított.

Rossz hír viszont a braziloknak, hogy két játékos is megsérült. Az Inter kapusát, Júlio Césart a 74. percben le kellett cserélni, biztosan hiányozni fog a szerdai, Mexikó elleni barátságos meccsről, a Botafogo kapusa, Jefferson helyettesítheti. A Manchester United védője, Fábio is előbb befejezte, a fiatal futballista élete első válogatott meccsén - ahogy a MU-ban szinte mindig - újra megsérült.