Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Feladta és kiszáll az Újpest FC tulajdonosa

2011.10.11. 10:45

A City Budapest Zrt. igazgatótanácsa a futballklub honlapján jelentette be, hogy az Újpest FC Kft.-ben meglévő üzletrészét értékesíti, és a jövőben nem finanszírozza az Újpest FC működését, továbbá beszünteti a futballklub pénzügyi és egyéb támogatását.

A City Budapest Zrt. Bartha Csabát, az Újpest FC ügyvezető igazgatóját bízta meg, hogy az üzletrészének adás-vételéről tárgyalásokat folytasson a cég képviseletében, továbbá felhatalmazta, hogy a tárgyalások lezárásáig és az új tulajdonos belépéséig biztosítsa a kft. folyamatos működését.

A cég az üzletrész eladásának szándékáról először Újpest önkormányzatát értesítette, amely azonban nem kíván szerepet vállalni az Újpest FC Kft. működtetésében.

A múlt héten az Index is megírta, hogy tulajdonosváltás várható a klubnál. Új tulajdonosként a Wallist Zrt.-t és a Széchenyi Bank tulajdonosát, Töröcskei Istvánt is hírbe hozták az Újpesttel.

A kiszálló tulajdonos sikertörténetként értékeli az eddigi együttműködést. Mint írják: az Újpest FC a fővárosi klubok közül egyedüliként nem szűnt meg, nem alakult át, nem esett ki az NB I.-ből, és vissza sem minősítették alacsonyabb osztályba; továbbá az NB I.-es szereplését tekintve az egyik legeredményesebb csapatnak számít.

Az Újpest ennek ellenére most nagyon gyengén szerepel, 11 mérkőzés után a bajnokság 14. helyén áll nyolc ponttal.