Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Délben fog játszani a Real Madrid

2011.10.27. 11:54

Az idejét sem tudjuk, mikor rendeztek ebédidőben meccset a Santiago Bernabeuban (persze tudjuk, lásd alább), de november 6-án délre tették a Real Madrid–Osasuna bajnoki mérkőzést a spanyol futballbajnokság 12. fordulójában.

A spanyol liga, az LFP elnöke, Luis Astiazaran csütörtökön hirdette ki a két hét múlva rendezendő forduló kezdési időpontját, ami nagy felháborodást váltott ki a madridi szurkolók körében, ugyanis éppen a liga elnöke volt az, aki korábban arról nyilatkozott, hogy sem a Barcelona, sem pedig a Real nem fog ilyen időpontban játszani.

A hírt nyilvánosságra hozó AS ugyanakkor sokat sejtetően megjegyzi, a kezdési időpontban Tokióban 19, Pekingben pedig 18 óra lesz, utalva ezzel az egyre több európai futball-liga ázsiai térhódítására.

A Real negyedszer fog ilyen korán bajnoki meccset játszani, legutóbb 1995-ben volt hasonló eset, mindannyiszor a Rayo Vallecano volt az ellenfél.

A liga vezetői úgy kommentálták az időpont, hogy ez egy szükséges áldozat, ezzel elnézést kérve a hazai drukkerektől, ugyanakkor utaltak arra, hogy a bajnokság meccseinek egyre nagyobb a nézettsége Ázsiában, így gondolni akarnak az ottani drukkerekre is.