Szabolcs
20 °C
35 °C

Rooneyt megszánta az UEFA

2011.12.08. 11:34

Az UEFA Nyonban összehívott fegyelmi bizottsága csökkentette Wayne Rooney büntetését. A Montenegro elleni meccsen szabálytalankodó csatárt három helyett csak két mérkőzésre tiltották el. Rooney így a 2012-es Európa-bajnokságon már csoportmérkőzésen is játszhat az angol válogatottban.

A kedvező döntés ellenére Rooney nem lehet teljesen nyugodt, az UEFA a harmadik mérkőzésről való eltiltását négy évre felfüggesztette. Ha a csatárt a Manchester Unitedben vagy a válogatottban kiállítják, automatikusan plusz egy meccs eltiltást kap.

Az Eb-n a franciák és a svédek ellen még nem játszhat júniusban, az ukránok ellen azonban már nevezhetik a meccsre.

Rooney az októberi selejtezőn a montenegrói Miodrag Dzudovicsot rúgta fel szabálytalanul és teljesen feleslegesen. Durvaságáért azonnal kiállították. Az UEFA egy héttel később három mérkőzésre szóló eltiltással is büntette az angol csatárt.

Rooney nem nyugodott bele a büntetésbe, fellebbezett és személyes kihallgatást kért az UEFA-tól. Az angol szövetségi kapitány, Fabio Capello is harcba szállt játékosáért. Azt remélte az fegyelmi testület belátja, nem előre eltervezett szabálytalanság volt Dzudovics buktatása.

Capello korábban úgy nyilatkozott, hogy akkor is viszi Rooneyt az Eb-re, ha nem játszhat a csoportmérkőzésen.

A piros lapot adó játékvezető, Wolfgang Stark és a felrúgott Dzudovics is Rooney mellett állt ki. Dzudovics szerint az angol a családi problémái miatt, Rooney apját fogadási csalás miatt tartóztták le, nem bírt urakodni magán.