Real Madrid-Barcelona

2011.12.10. 18:58
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mindjárt kezdődik a francóista nyomorultak agyonverése Madridban, addig is pár adat: eddig csak két csapatnak sikerült az első 15 ligameccsből 13-at megnyernie: a Real Madridnak az 1961/62-es szezonban (minden bizonnyal csalások sorozatával), és a Barcelonának a 2010/11-esben.

  • A Real Madrid eddig 112 gólt szerzett a ligában a  2011-es naptári évben, ami egy találattal kevesebb, mint a Barcelona 2010-es rekordja.

  • Ha játszik, Xavi ma este 600. alkalommal húzza magára szent mezt.

  • A legutóbbi 9 pirosból, amit a Real-Barca / Barca-Real meccseken kiosztottak, hetet a nyomorult fehérmezesek kaptak, még szép, hiszen futballozni nem tudnak. Mourinho alatt hét El Clásicót játszottak a csapatok, ezalatt a madridi játékosoknak hat, a barcelonaiaknak két pirosat sikerült begyűjteniük.

  • Florentino Perez a Real Madrid, és Sandro Rosell a Barcelona elnöke közös sajtótájékoztatóján kiderült, hogy Rosell a Real Madridot tartja a ma esti rangadó esélyesének - már ha csak a statisztikákat nézzük.

    "Nem tudom, ki nyeri majd meg a meccset, de a számok szerint a Madrid az esélyesebb. Én inkább azt mondanám, hogy egy nagy meccset várok, jó játékot, és annak különösen örülök, hogy Tito Vilanova segédedzőnk teljesen felépült műtétjéből, és ez nagyon sokat lendíthet a csapaton" - mondta a Barcelona elnöke.

    Florentino Perez azt emelte ki, hogy az El Classicót félmilliárd potenciális néző előtt játsszák, és a sportszerűségre kell helyezni a hangsúlyt. "Nemcsak Spanyolországban, de az egész világon minket fognak nézni a futballbarátok. Félmilliárd nézőről beszélnek a szakemberek, nem  szabad csalódást okozni nekik. Nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen nívós eseményen én lehetek a klub elnöke, és ugyan tudom, hogy a két klub között nagy a rivalizálás, de nagyon sportszerű meccset várok."

  • Örök kérdés, melyik a jobb, mi tudjuk (Messi), de nem vagyunk olyan elfogultak, mint a madridi vezérszurkoló, így mutatunk egy olyan videót, amin Ronaldo tipegései is láthatók.

  • Ezzel a kedves nótával szeretnénk köszönteni vendéglátóinkat.

  • A világ jelenlegi legjobb futballistája eddig 15 meccset játszott a Real Madrid ellen (mindet a Barcelona színeiben) és ezeken 13 gólt rúgott, többet, mint eddig bármelyik, a spanyol ligában védő kapusnak. Egy ma esti mesterhármassal meg lehetne a 16-ból 16, muhaha.

  • Angolából jelentették, hogy egy 42 éves apa összekapott a fiával azon, ki fogja nyerni a ma esti meccset, és a vita odáig fajult, hogy a 17 éves fiú elővett egy pisztolyt és kétszer mellbe lőtte az apját, akin a helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni. Azt nem tudni, ki kinek drukkolt.

  • Az alábbi videón az látható, ahogy egy vakmerő Barcelona-fan a Bernabeu stadionban eljátssza a Barcelona indulóját a legendás gránátvörös-kék mezben, fittyet (bármi is legyen az) hányva a körülötte tobzódó fővárosi ellendrukkerekre. Ilyen férfias kiállásra a madridi futballbarátok nem képesek.

  • Eddig 81 El Clásicót játszottak Madridban, ezek közül ötvenet nyert meg a Real Madrid, és csak 16-ot a Barcelona. A mérkőzéseken a Real játékosai összesen 96 sárga és és 7 piros lapot kaptak, a barcelonaiak 106 sárgát gyűjtöttek be és 9 kiállítást is. A legtöbb sárgát Fernando Hierro (RM - 7) és Sergi (Barca- 6) kapta.

    A hazaiak javára eddig 14, a vendégeknek 4 büntetőt ítéltek meg a játékvezetők, a Real Madrid egyet kihagyott, a Barca eddig hibátlan. A legtöbb alkalommal Raul lépett pályára El Clásicón (16), ő tartja a gólrekordot is kilenccel, Alfredo Di Stefanóval karöltve. A Barcelona részéről Xavi, Migueli és César 12-12 rangadón játszott.

  • Reméljük, ma is lesz ilyen.

    18
  • Miután a múltkor jól meghajigálták a csapat buszát (előtte meg Barcelonában a Madridét, nyilván joggal), a Barca csapatjelzést, színt, címert és minden további azonoístót nélkülöző buszban érkezett meg a Bernabeuba. Az eső továbbra is esik.

  • Jó estét kívánunk, innen, Madridból. Különleges csapatot fogadunk ma. Üdvözöljük őket felállva, szimpatikus szurkolással. A Barcelona buszát a Bernabeunál hagyományosan petárdák, tűzijáték és egyéb hangrobbanás fogadja, reméljük, nem ijednek meg túlságosan.

  • Mi is lehetne adekvátabb köszöntés, mint Freddie Mercuryé, aki ha még élne, minden bizonnyal Barcelona-drukker lenne.

  • A Barcelona nagyon jó játékosokból áll, az egyetlen probléma, hogy a futballtehetségüket elhomályosítja egy annál is jobb skill, a mindenkit, de legfőképpen a bírókat átverő színészi alakítások. Srácok, ma próbáljatok meg férfiként harcolni!

  • Casillas, Coentrão, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Xabi Alonso, Lass; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo, Benzema. Ennél jobbat mi sem találtunk volna ki, Mouster!

  • Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Messi és Alexis. Van jobb is, de ma ez is elég lesz.

  • A Marca már tudni véli az összeállításokat. Guardiola maradt a jól bevált 4-3-3-as felállásnál. Valdés - Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Busquets, Xavi, Iniesta - Cesc, Messi és Alexis kezd.

    Mourinho 4-2-3-1-es taktikát választott. Casillas -  Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Diarra - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil, C.Ronaldo - Benzema

  • Nálunk meg még az olyan átlagos küsejű labdarúgók, mint Pique is olyan csajokkal csapatják, mint Sharika, aki ilyen új háréval várja az esti diadal után megfáradtan hazatérő kedvesét.

    shakira
  • Egy spanyol blog összehasonlította, mennyibe került a két klubnak a ma esti meccsre várható két kezdő tizenegy összeállítása. Ha csak ezeket a számokat nézzük, a Real Madrid fölénye nyomasztó, hiszen a kezdőcsapatra 325 millió eurót költöttek, míg a Barcelona csak 124,5 milliót (Messi, Busquets, Iniesta és Xavi saját nevelés), ha eddig a kispadot, az edzők fizetését és a keretben ugyan benne levő, de az utazó csapatban nem található játékosok értékét is megnézzük, akkor méginkább a Real Madrid felé billen a mérleg nyelve: 480 millió kontra 221 millió.

    Az igazán érdekes dolgok persze az idióta összehasonlításokból jönnek ki, hiszen így a Madrid kispadja kis híján annyiba került, mint a Barca-kezdő, és ha Alexis helyett Pedro játszik, akkor a Cristiano Ronaldóért többet fizetett a Madrid, mint a teljes Barca-kezdőért a katalánok. A Barcelona a saját nevelés diadalának is tekinthető, a 18 fős keretből 10 játékos saját nevelés, míg a Realnál csak a két kapus.

    Mennyi az annyi

    Real Madrid

    Kezdőcsapat: 325 millió € (Casillas, Coentrão, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Xabi

    Alonso, Lass; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo; Benzema)

    Kispad: 120 millió €

    Az edzővel együtt összesen: 453 millió €

    Nincs a keretben: 27 millió € (Varane, Carvalho, Callejon, Granero)

    Összesen: 480 millió €

    FC Barcelona

    Kezdőcsapat: 124.5 millió € (Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Messi és Alexis)

    Kispad: 80 millió €

    Az edzővel együtt összesen: 204.5 millió €

    Nincs a keretben: 16.5 millió € (Adriano, Afellay)

    Összesen: 221 millió €

  • Ebből a csapatból a Barcelonának Ramos kettőt, Higuaín kettőt, Ronaldo hármat lőtt.

  • A fogadóirodák egyértelműen a Real Madrid győzelmét várják, a Barcelona győzelménél csak a döntetlen fizet jobban. Az három-négyszeres pénzt is hozhat. Az oddsok kétgólos mérkőzést valószínűsítenek.

  • Amíg a barcelonai szurkolók amúgy meglepő módon a csajokkal vannak elfoglalva, addig lássuk, hogy az összevetésben hol kerekedhet a Real Madrid ellenfele fölé. Messi és Cristiano Ronaldo közel ugyanúgy teljesítenek, ha Di Maríának jól megy, akkor van annyira jó, mint Iniesta, Fabregas, Xavi, sajnos jelenleg jobb mint Özil és középpályáig mindent bejátszó Benzema. A két védekező középpályásunk pedig azt mutatja, hogy ezzel Mourinho is tisztában van. A védelem a Puyol kontra Pepe párharcban dől el, hogy kinél lesz lyukas. Ez döntetlennek ígérkezik, de Ronaldo megnyeri nekünk.

  • Vajon rémálmaiban Guardiolának előjön-e, hogy milyen sok az a kilenc pont, amivel előresprintelhet a Real?

  • A mérkőzést a 38 éves Fernández Borbalán vezeti. Idén már volt egy clásicója. Az egyik augusztusi Spanyol Szuperkupa mérkőzést vezette. Marcelót akkor kiállította, de a meccs lefújása után is volt dolga. Mourinho akkor nyúlt Tito Villanova szemébe, cserébe tarkón vágták a madridi edzőt.

  • Miközben a Real Madrid játékosai, edzői, törzsszurkolói és labdaszedői a mi középhátvédünk csajára csorgatják a nyálukat, a Világ Legjobb Középpályája bolondot csinál a Real Madrid egyetlen szimpatikus játékosából (Xabi Alonso), kiállíttatja az idegbeteg Pepét, és Alexisszel rúgat két remekbeszabott gólt. A Real erőssége a szájában, az edző buzis sáljaiban, Ronaldo hajzseléjében és Ramos hajpántjában rejlik, ezekkel meg meccset nem, legfeljebb tehetségkutatót lehet nyerni.

  • Gyönyörű mondatok repkednek az őszi éjszakában, pólóra kellene nyomtatni a Sport1 felvezető műsorának egész hanganyagát.

  • Jaj, mennyire szép!