16:00, December 09. ÉLŐ
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Normális világban ezt önvédelemnek hívják

2011.12.22. 16:00

Félbeszakadt, botrányba fulladt a szerdai Ajax-AZ holland kupameccs, mert 1-0-nál egy hazai szurkoló a pályára futott, és megtámadta a vendégkapus Esteban Alvaradót. A Costa Rica-i földre vitte, majd megrugdosta a huligánt, a bíró pedig ezért a durva megtorlásért - joggal - kiállította. Az AZ edzője, Gert Verbeek erre lehívta játékosait, a játékvezető pedig a 38. percben lefújta a meccset.

„Verbeek azért rendelte le a pályáról a csapatot, hogy uralni tudja a helyzetet, aztán az öltözőben a játékosok azt mondták, nem érzik magukat biztonságban" - mondta Earnest Stewart, az Alkmaar technikai igazgatója.

„Én azt láttam, hogy Estebant megtámadják, ő pedig megvédi magát - mondta Frank de Boer, az Ajax edzője. - Nem tudom, én hogyan reagáltam volna, de meg tudom érteni az ő dél-amerikai temperamentumát. A kialakult helyzetre való tekintettel megértem az alkmaariak döntését is."

Toon Gebrands alkmaari klubigazgató úgy nyilatkozott, hogy az AZ az áldozata a helyzetnek, de a játékosok biztonsága volt a legfőbb szempont.. "Elveink vannak, semmilyen büntetést nem fogadunk el. Egy normális világban ezt önvédelemnek hívják."

A rendőrség a támadás miatt egy 19 éves fiatalembert állított elő.  • Hírek
  • Hírek