Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Behozta a Manchester United a Cityt

2011.12.26. 18:06 Módosítva: 2011.12.26. 18:43

Győzött és ezzel pontszámban behozta a Manchester United a Manchester Cityt, amely csak egy döntetlenre volt képes  Birminghamben, Gera Zoltán csapata ellen. Mindkettejüknek 45 pontja van, a Citynek jobb a gólkülönbsége.

A West Bromwich Albion meglepetésre döntetlennel kihúzta (0-0) a listavezető Manchester City ellen a Premier League 18. fordulójában a karácsonyi játéknapon. Az első félidőben a City óriási fölényben játszott a Gera Zoltánt térdsérülés miatt nélkülöző WBA ellen, de Balotelli kétszer is kihagyta a helyzetét, a második alkalommal a felső kapufáról vágódott ki a labda.

Berbatov akcióban
Berbatov akcióban
Fotó: Andrew Yates

A második félidőben a WBA egyre bátrabban futballozott, és egy távoli lövéssel kis híján gólt ért el, de a City szerencséjére kapufa lett. Balotellinek, Agüerónak és David Silvának semmi nem jött össze. A City így egy ponttal volt kénytelen beérni.

A Cityt behozta pontszámban viszont a nagyszerűen játszó Manchester United, amely otthon kiütötte a Wigan Athleticet (5-0). Az első gólt a 8. percben Park szerezte, majd Berbatov következett, aki egy magasra emelkedő labdát szerzett meg szerencsésen, és az ötös sarkáról 2-0-ra módosította a félidei eredményt.

Később szintén Berbatov neve került fel a góllövők közé, előbb egy szép labdaátvétel után spiccel lőtt gólt, majd egy 11-est értékesített. A két második félidei találata között Valencia is szerzett egy gólt.

A Chelsea hiába vezetett, a Fulham egyenlíteni tudott, így Torresék sorozatban a harmadik döntetlenjükkel még mindig negyedikek.

A Liverpool nem bírt a Blackburnnel: Adam öngóljával vezetett az első félidő végén a Blackburn, majd Maxi Rodrigez nyolc perccel később, fejjel egyenlített, de a győzelmet nem tudta megszerezni.
Liverpool vs Blackburn 1:1 GOAL HIGHLIGHTS by maidb7abc

A PL további eredményei:

Chelsea Fulham 1-1

Bolton Newcastle 0-2

Liverpool Blackburn 1-1

Manchester U Wigan 5-0

Manchester City West Brom 0-0

Sunderland Everton 1-1