Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Robben, Ribéry: a fékezhetetlen álomduó

2012.03.14. 11:31

A Bayern München legutóbbi két meccsén 14 gólt lőtt, előbb bajnokin a Hoffenheimet intézte el 7-1-gyel, majd a Bajnokok Ligájában a Baselt verte tönkre 7-0-val, és jutott 7-1-es összesítéssel a negyeddöntőbe.

Mindkét meccsen kiemelkedően játszott az Arjen Robben, Franck Ribéry kettős. A Bundesligában mindketten egy-egy gólt szereztek, előbbi két, utóbbi három gólpasszt adott. Ahogy a bajnokin, úgy a BL-ben is nagyon hatékonyan használta a széleket a Bayern, ez elsősorban a két futballista kreatív játékának köszönhető.

A Baselnek lőtt hét gólból a ketten ezúttal – ha gól+gólpassz mutatókat vizsgáljuk – hat ponttal vették ki a részüket. Robben szerzett vezetést, a hetedik gólt is ő lőtte, Thomas Müllernek gólpasszt adott, míg a francia válogatott középpályása Mario Gómez három góljának segítője volt.

Ribéry egyébként is a Bundesliga egyik legjobb előkészítője. A szezonbeli 25 meccsén eddig 13 gólhoz segítette csapattársait, mellette 11 gólt is szerzett. Robbennek hét gólja mellett eddig három gólpassza van a bajnokságban.