Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Urbán: Ki fog esni a Vasas

2012.04.20. 13:28

A Vasas FC Kft. a tulajdonosváltás óta kiegyenlítette azon adósságait, tartozásait, amelyek a munkaszerződésekre vonatkoztak március végéig bezárólag.

Markovits László, a Vasas SC elnöke, aki jelenleg a Vasas FC Kft. ügyvezetői posztját is betölti, a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a sportklub ugyanazért a jelképes összegért veszi vissza a többségi tulajdonrészt a labdarúgócsapatot működtető cégben, amennyiért annak idején eladta. "A tartozásokat a sportklub és a támogatói kör állja, de mivel a pénzügyi és jogi átadás-átvétel még nem zárult le, ezért pontos összeget még nem tudunk mondani" - közölte Markovits László.

Azt is hozzátette: az MLSZ minden fegyelmi ügyet lezárt a kiesés ellen küzdő Vasassal szemben, ami az átigazolásból való kizárást vagy a licenckérdésben bármilyen nehézséget jelentett volna. "Mindenkit kifizettünk, illetve minden féllel megegyeztünk, egyedül a Mehmedagic-kérdés van még nyitva. Azzal kapcsolatban tart a fegyelmi bizottság vizsgálata, de hiszünk abban, hogy ez is számunkra kedvezően fog lezárulni, talán hetek múlva" - közölte Markovits. A horvát játékos két mérkőzésen jogosulatlanul szerepelt, ezért két pont levonás fenyegeti az utolsó előtti Vasast.

Markovits a pénzügyek kapcsán hangsúlyozta: a kormány által biztosított százmillió forintot csak a Vasas SC által vagyonkezelt Fáy utcai, állami tulajdonú sportlétesítmény fenntartására fogják fordítani, erre köttetik a szerződés, és számlákkal, illetve minden szükséges dokumentummal igazolniuk kell az év végén. Hozzátette, a tizenhét szakosztályt működtető és három állami tulajdonú létesítményt vagyonkezelő Vasas SC, valamint a Vasas FC Kft. élesen szétválik egymástól, bár átmenetileg most a sportklub a gazdasági társaság százszázalékos tulajdonosa.

A korábban új tulajdonosként beharangozott német befektető cég perrel fenyegetőzött, amiért az előző tulajdonos Híd elállt az üzlettől, de Gelei József kommunikációs igazgató szerint egyszerűen nincs kit perelniük. "Egy fillért nem tettek le az asztalra. Voltak már a Honvédnál is, de Hemingway is elhajtotta őket. Most az MTK-nál próbálkoznak" - mondta az Index kérdésére.

Urbán szerint idén kiesnek

Másfél hete még a Vasas edzője volt, aztán kirúgták, helyette Marijan Vlak tért vissza a kispadra. Urbán Flórián szerint a magyar futballisták nem szeretnek futballozni, a klubnál szerzett tapasztalataiból könyvet is írhatna. "Egyfolytában azt hallottam, hogy a szakmai stáb élvezi a bizalmat, aztán mégiscsak elköszöntek tőlem. Ebbe bizonyára belejátszott, hogy néhány játékos odament Markovits Lászlóhoz, aki akkor már visszavette a kft.-t, és azt mondták neki, azért nem tudnak futballozni, mert Urbán terrorizálja őket. Egyébként az elnök rendkívül korrekt volt velem, neki hiszek. Amiben megállapodtunk, azt betartja" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak. A volt válogatott labdarúgó azt is elmondta, ki fog esni idén a Vasas az első osztályból.

"Bízunk benne, hogy a csapat a pályán kiharcolja a bennmaradást, és a hátralévő hat meccsen elegendő pontokat gyűjt. A Pápa elleni, szombati találkozó sorsdöntő lesz, nagyon fontos a három pont megszerzése" - vélekedett Markovits, aki elárulta, szombaton 16 órakor Vasas-legendák, így Ráduly József, Ihász Kálmán, és Mészöly Kálmán az öltözőben látogatják meg a mérkőzésre készülő játékosokat, hogy éreztessék a találkozó fontosságát.

A régi-új vezetőség azért váltott vezetőedzőt, mert a horvát Marijan Vlakban látják, hogy nyugodt légkört tud teremteni az öltözőben, aminek köszönhetően mindenki félreteheti a sérelmeit, alárendelheti magát a legfontosabb célnak, az NB I-ben maradás kiharcolásának. A klubelnök hangsúlyozta, a horvát tréner visszatérésének semmi köze nincs a korábbi tartozáshoz, azt már rendezték. Vlak új szerződése, amely kizárólag erre a hét bajnoki meccsre szól.

Szintén az idény végéig szerződött a klubhoz a korábbi válogatott Gyepes Gábor: "Az angliai évek alatt sikerült elsajátítanom, hogy az utolsó percig küzdeni, hajtani kell. Érzem magamban is az erőt, és a csapattársaimban is. Szeretnék bizonyítani, hogy a Vasas nem ott áll a tabellán, ahol kellene. Garanciát vállalni én sem tudok semmire, de ígérem, mindent meg fogunk tenni, hogy a csapat még összefogottabban játsszon, és az élvonalban maradjon" - mondta Gyepes.

A hátvéd kifejtette, azért hozta nyilvánosságra, hogy havi bruttó százezer forintért, illetve egymilliós bennmaradási prémiumért igazolt Angyalföldre, mert nem a pénz, hanem a játéklehetőség vonzotta.

A Vasas jelenleg húsz ponttal utolsó előtti az NB I.-ben, ezzel kiesőhelyen áll. Hat forduló van még a szezonból.