Laura, Alida
16 °C
32 °C

Vasst megtalálták a román nacionalisták

2012.09.14. 15:25

Nem a játéktudásával, hanem a tetoválásai miatt támadják a legtöbben Vass Ádámot, a Kolozsváron futballozó magyar légióst. Most Corneliu Vadim Tudor, az egykori Nagy-Románia Párt vezetője rohant ki Vass nagymagyarországos tetoválása ellen.

Tudor azt állította a GSP TV-nek adott nyilatkozatában, hogy saját szemével, az alaposan kitetovált játékos testén egy nagy Magyarország térképet látott, ami Erdélyt Magyarország részeként ábrázolja. Tudor úgy véli, hogy le kellene ragasztania ezeket a testrajzokat, amikor a román liga meccsein játszik, „mert másképp nem tudom, hogy tudjuk eltüntetni, anélkül, hogy ne vágjuk el a gégéjét" – nyilatkozta a GSP TV-nek az nso.hu szerint.

Magyarellenes

Corneliu Vadim Tudor legutóbb a Romania Tv-ben adott hangot magyarellenességének. Akkor kijelentette egyebek között, hogy "a magyarokat Szibériába kellene vinni". A műsorvezető nem határolódott el ettől, emiatt a román ORTT megbüntette a csatornát.

Vass már korábban is szálka volt a román nacionalisták szemében, amikor egy interjúban kijelentette, hogy Kolozsvár magyar város, és ő büszke magyarságára, aminek jeleként egy magyar címert varratott a nyakára.