Beckham ezt jól megszívta volna

2012.10.31. 15:12

0-4-ről jött vissza, a 90.-ben még szépített, utána egyenlített az Arsenal Readingben Ligakupa-meccsen kedden. Két játékosa, a francia Giroud, aki tavaly hazájában gólkirály volt, és most a harmadikat szerezte, illetve egy másik francia, Coquelin kiment a vendégszektorhoz, és elégedetten kidobta a mezét a lelkes drukkereknek.

Mentek vissza a kispadhoz, egy harmadik társuk út közben szólt nekik, hogy ha játszani akarnak, vissza kellene kérniük a mezeket, mert nem visszavágó vagy újrajátszás, hanem hosszabbítás következik.

A futballisták visszafordultak, és szerencséjükre a rajongók megértőnek bizonyultak, visszadobták nekik a trikókat. Megérte, 120 perc után 7-5-re győztek kedvenceik. (David Beckhamnek nem ajánljuk, hogy hasonlóan tudatlan legyen, és elkövesse az idő előtti mezkidobásos hibát. Az övét ritkán adják vissza.)

Giroud és Coquelin kedvéért, a szabályok

Angliában iksznél a Ligakupában hosszabbítással, majd tizenegyesekkel döntenek a továbbjutóról, egészen az elődöntőkig. Ott már oda-visszavágós párharcok vannak, ráadásul olyanok, hogy - a hosszabbításig - nem számít az idegenben lőtt gól, hanem aki a két meccsen többet rúg, az megy tovább. Ha mindkét 90 perc döntetlen, jön a hosszabbítás, amiben viszont már számít az idegenben lőtt gól, és nem is akárhogy: ha tegyük fel, az első meccs 2-2, a visszavágó 3-3 lesz, akkor jön a ráadás, viszont ha abban nem esik gól, akkor az idegenben 3-at lőtt csapat megy tovább. Tizenegyesek tehát akkor vannak, ha az első meccs 90 percének végeredménye és a visszavágó 120 percének végeredménye megegyezik: pl. 2-2 az első meccs és hosszabbítás után 2-2 a második is.

Az FA Kupában még ma is újrajátszás van a másik pályáján, ami azt jelenti, az első meccs, vagyis a döntetlen eredménye nem számít a másodikon. Egészen az elődöntőig, ott ugyanis egyetlen meccsen, hosszabbítással és tizenegyesekkel döntik el, ki megy a döntőbe.

Mind a Ligakupában, mind az FA Kupában egy meccses, hosszabbításos, tizenegyeses a finálé. Az FA Kupa elődöntőit és döntőjét, illetve a Ligakupa döntőjét a Wembleyben játsszák.  • Tippek
  • Biztosítás