Virgil
0 °C
3 °C

4 rekord, amit Messi még nem döntött meg

2012.12.13. 09:22
Lionel Messi a spanyol bajnokság 15. fordulójában Gerd Müller gólrekordját is megdöntötte, négy újabb csúcsot vehet célba.

Az argentin támadó a Cordobának lőtt duplájával már nyolcvannyolc gólnál jár 2012-ben, hárommal előzi Gerd Müllert. A rekorddöntés után azt nyilatkozta, nem áll le, még többet akar rúgni, a Barcelona honlapja össze is szedett négy olyan rekordot, ami még nem Messié.

César Rodriguezt megelőzve már ő a klub legjobb gólszerzője tétmérkőzéseken, de ha a barátságos meccsek is számítanak, akkor csak harmadik a rangsorban. A listát az 1920-as években aktív Paulino Alcántara vezeti háromszázhatvankilenc találattal, a második Josep Samitier háromszázharminchárommal. Messi háromszázhétnél jár, ez a rekorddöntés még odébb van.

A huszonötéves Barca-sztár jövőre akár a spanyol bajnokság történetének legjobbja is lehet. Az Atlhletic Bilbao legendás támadója, Telmo Zarra 1945 és 1955 között kétszázötvenegy gólt termelt a spanyol bajnokságban, ezzel a mai napig ő tartja a rekordot. Messi százkilencvenkettőnél jár, de ha a mostani szezonban produkált meccsenkénti másfeles tempóját tartani tudja, ehhez a rekordhoz is közel kerülhet. A listán Hugo Sánchez (234), Raúl (228), Di Stéfano (227), César (226), Quini (219), Pahiño (210) és Edmundo Suárez (195) van előtte.

A Bajnokok Ligájában egy realost nyomhatna le idővel. Az első számú európai kupasorozatban a madridiak egykori válogatott csatára, Raul szerezte a legtöbb gólt, hetvenegyszer talált be az ellenfeleknek. Messi ötvenhat gólt rúgott eddig a BL-ben, ugyanannyit, mint Ruud Van Nistelrooy.

Az argentin válogatott góllövőlistáján a negyedik helyen áll hármincegy góllal. Olyan legendák előzik meg, mint a harmincnégygólos Diego Maradona és a harmincötgólos a Hernan Crespo. A listát Gabriel Batistuta vezeti, aki 1991 és 2002 között ötvenhat gólt vágott a nemzeti csapatban. A Messi előtt álló labdarúgók közül már egyik sem aktív, de a rekorddöntéshez itt még legalább két évre lenne szüksége.