Blohin: Menjünk ki, beszéljük meg férfiként

2012.06.20. 11:06
Óriási felháborodással fogadta Oleg Blohin ukrán szövetségi kapitány, hogy Kassai Viktor nem adott meg csapatának egy szabályos gólt az angolok ellen a D csoport harmadik fordulójában.

Marko Devics a 63. percben lőtt kapura - egy lesről elengedett akció végén -, a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó John Terry kivágta, ám Vad II István gólbíró nem jelezte, így Kassai továbbot intett. Maradt az 1-0, az ukránok a  vereséggel kiestek az Eb-ről.

Blohin az oldalvonalnál dühöngött, és a tartalék játékvezetőnél reklamált hosszasan, majd a meccs után közölte: „Mi voltunk a jobbak, nekünk voltak nagyobb helyzeteink, de a bírók elloptak tőlünk egy egyértelműen szabályos gólt! Mit mondhatnék? Fél méterrel bent volt. Nem tudom, miért nem adták meg. Öt bíró van a pályán, a labda pedig túlment a vonalon. Akkor minek kell öt bíró? Devics gólt lőtt, én még mindig nem értem, miért nem adták meg. És miért kell öt bíró, amikor Andy Carroll végig a könyökét használta a párharcoknál? Pierluigi Collina egyszer azt mondta nekem, minden könyöklésért piros jár. Nem akarok többet a bírókról beszélni. Nem szeretnék mindent rájuk fogni."

Az ukránok edzőjét egy újságírói kérdés nagyon felhúzta. „Menjünk ki és beszéljük meg férfiként. Te csak azokról írsz, akiket szeretsz, és engem vagy a csapatomat nem szereted. Értem, hogy újságíró vagy, de attól még tisztelhetnél. Nem fogom engedni bárkinek, hogy bírálja a csapatomat." Amikor Blohin lehiggadt, megköszönte a szurkolóknak a támogatást, csapatának pedig a jó játékot.

A játékosok közül Milevszkij azt sajnálta, hogy ő és Devics nem voltak elég higgadtak a helyzeteiknél. „Az angolok tudták, hogy elég nekik a döntetlen, és főleg a gyors játékosaikra, mint Rooney vagy Young, építettek. Jól tartottuk a labdát, agresszívek voltunk és jól harcoltunk. Az atmoszféra csodálatos volt, olyan volt az egész, mint egy nemzeti ünnep." Tyimoscsuk szerint jól játszottak, de a bekapott gól után nehéz helyzetbe kerültek. „Volt két helyzetünk, ami kimaradt, mégis jobb arra gondolni, hogy jól játszottunk és harcoltunk a végéig. Nem érdemeltünk vereséget."

Rakitszkij önkritikusabb volt. „Nem jutottunk tovább, ami szégyen, de bele kell törődnünk. Rengeteg helyzetünk volt, mégsem tudtunk egyet sem belőni. Mégis azt mondom, hogy nem féltünk, és általánosságban jól játszottunk. Mi irányítottuk a játékot, de nem volt szerencsénk."

Sevcsenko, aki a lefújás után feldúltan ment oda Vadhoz és Kassaihoz, kijelentette: „A gól megváltoztatta volna a mérkőzést. Nem gondolom, hogy ellopták tőlünk, de nem értem, miért nem használunk technikai segédletet. Ez a labda megfordíthatta volna a meccs kimenetelét. Voltak helyzeteink, megvolt a továbbjutásra az esélyünk, de ez foci: van, ahol hiányzott a szerencse és van, ahol a játékvezető figyelme."

Az UEFA elnöke, Michel Platini és a bírókat vezető Pierluigi Collina hétfőn még dicsérte a nagy tornán először kipróbált ötbírós rendszert. „A játékvezetők kiválóan működnek az Eb-n, nincs szükség technológiákra, műholdakra, GPS-re vagy chipekre. A gólbírónak az a dolga, hogy megállapítsa, áthaladt-e a labda a gólvonalon" - hangoztatta Platini. Az Eb-szervezők a találkozó után nem sokkal bejelentették: nem tartják meg az UEFA szerda 10 órára összehívott sajtótájékoztatóját, amelyen Gianni Infantino főtitkár és Martin Kallen tornaigazgató vett volna részt.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM