2 hónapra edző nélkül marad a Barca

2013.01.17. 11:17
A sztárcsapat edzőjének kezelését New Yorkban folytatják, csak március közepén térhet vissza.

A Real Sociedad elleni bajnoki után Tito Vilanova közel két hónapig nem irányíthatja majd a kispadról a Barcelonát, Amerikában és Spanyolországban is kezelni fogják - írta a Marca.

A tréner a múlt héten New Yorkban járt spanyol orvosaival, hogy kikérjék a neves rákszakember, Timothy A. Chan véleményét állapotával kapcsolatban. Az egyeztetés után úgy döntöttek, hogy Vilanova hétfőtől tíznapos kezelést kap majd New Yorkban, majd átmenetileg Barcelonában folytatódik a terápia. Ha minden jól megy, és kedvezően reagál Vilanova szervezete, akkor február közepétől újabb kezelés vár majd rá New Yorkban, ami négy hétig fog tartani.

A két hónap alatt a Barcelona legalább tizenhárom meccset játszik. Kettőt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Milan ellen, egy Clasicót a Real Madrid otthonában, és pályára lép többek között a Sevilla és a Valencia ellen. Ha egy hét múlva a kupában kedvezőtlen helyzetből sikerülne továbbjutnia a Barcának Malagában, igen sanszosan a Real Madriddal játszaná az elődöntőt, vagyis még két rangadón Vilanova nélkül kellene kiállniuk Messiéknek. A trénert segédedzője, Jordi Roura helyettesíti, aki ebben a szezonban, főnöke első kezelése alatt, Cordobában már egyszer beugrott. 3-1-re nyerték azt a meccset.

A Barcelona nyáron kinevezett edzőjének december közepén újult ki rákbetegsége, a fültőmirigyében találtak daganatot. Két nappal később megműtötték, január elején már a kispadon ült, de hangsúlyozta, még nem gyógyult meg. Vilanovát 2011 novemberében operálták először fültőmirigydaganat miatt.  • Hírek
  • Hírek