Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Kamutizenegyes sem segített a Chelsea-n

2013.02.24. 17:07

A Manchester City 2-0-ra győzte le a Chelsea-t a Premier League 27. fordulójában. A londoni csapat két félidő alatt alig rúgott kapura, még egy műeséssel kiharcolt büntetőt sem tudott belőni. A City megerősítette a második helyét a bajnokságban.

A Manchester United már szinte megnyerte a bajnokságot, 15 pontos előnye volt a City előtt, de a második helyért még négy csapat is versenyben van. A Chelsea egy győzelemmel kétpontosra csökkenthette volna a hátrányát a Cityvel szemben, ezért is volt kulcsfontosságú a vasárnapi derbi.

Ennek ellenére a Chelsea nem mutatott sokat, az első félidőben mindkét csapat visszafogott teljesítményt nyújtott, az első percekben a City bal oldalon vezetett akciókkal került helyzetbe, de nem veszélyeztette a kaput. A félidő közepén Agüero tudott meglépni egy indítással, de túlcselezte magát, és nem tudta eltenni a labdát a kapuból kifutó Cech mellett, aki a félidő végén Rodwell 30 méteres bombáját és szöglet utáni fejesét is biztosan védte.

A második félidő is lagymatagon kezdődött, de végre a Chelsea is próbálkozott, Hazard távoli lövésre vállalkozott. A meccs a 51. perc után pörgött fel, miután Demba Ba remek ütemben mutatott be egy műesést a City-kapus Hart mellett. A játékvezető szabálytalannak látta a kapust, de a lassítás megmutatta, nem ért hozzá a kiugró csatárhoz.

A tizenegyest Lampard rúgta, de Hart jól érezte a rúgást, és kifogta a jobb alsó sarok felé tartó labdát. A City játéka ezután még veszélyesebbé vátl, Agüero tudott többször is meglépni a védőitől, de az első gólt végül Yaya Touré szerezte. A büntetőterületen állva pár passz után mesterien tekerte el Cahill mellett a labdát, amire Cech sem tudott leérni a bal alsó sarokba.

A Chelsea nem tudott iramot váltani ezután sem, a karácsony óta gólképtelen, csereként beálló Torres is észrevehetetlen maradt. A másik oldalon viszont bevált a csere, Carlos Tévez a 85. percben a bal felső sarokba bombázott, és ezzel eldöntötte a meccset.

A City 12 pontra van leszakadva a Unitedtől, de hét ponttal megy a Chelsea előtt, amit a hétfőn játszó Tottenham egy győzelemmel letaszíthat a harmadik helyről.