Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Benitez mindenkit kiosztott, úgyis elmegy

2013.02.28. 10:17 Módosítva: 2013.02.28. 10:24

Rafa Benitez a hét elején játékosaival balhézott össze, a szerda esti győztes FA Kupa mérkőzés után pedig a szurkolókat és a Chelsea vezetését is kiosztotta sajtótájékoztatóján.

A drukkerek által folyamatosan támadott spanyol edző azzal kezdte, hogy a vezetőség hibázott, amikor átmeneti menedzsernek nevezte ki. „Odabiggyesztették a nevem mellé, hogy átmeneti. Miért? A biztonság kedvéért? Az ő döntésük, de nem értek velük egyet. Mindenki átmeneti, mert úgy is leváltja egyszer valaki" - mondta a 2-0-s kupagyőzelem után, majd a szurkolóknak esett neki.

„A drukkerek nem segítenek rajtunk. Ártanak a klub imidzsének. Jobb lenne, ha inkább szurkolnának, ahelyett hogy különböző transzparensekkel üzengetnek nekem. Rossz hangulatot keltenek a stadionban, nem ártana, ha felfognák, hogy nagy hibát követnek el. Nagy nyomás alá helyezik a játékosokat. A következő évben lehet, hogy az Európa Ligában fog játszani a csapat a Bajnokok Ligája helyett. A szezon végén úgy is távozok, nem kell aggódniuk miattam" - fakadt ki Benitez, aki magát is mentegette

„Profi vagyok és folytatom a munkámat, minden meccset meg akarok nyerni. A menedzser, az mindig menedzser, függetlenül attól, hogy mennyire időre nevezik ki. Akik irányítják a klubot, tudják, hogy mindent megteszek a sikerért. Huszonhat éve dolgozom már a futballban. Nyertem Bajnokok Ligáját, FA Kupát, olasz Szuperkupát és kétszer spanyol bajnokságot" - sorolta eredményeit.

A szezon közben kinevezett Benitezt gyűlölet fogadta a Chelsea-nél, a szurkolók rendszeresen rigmusokkal gyalázzák. Játékosaival többször is összebalhézott már a szezon során, és a csapat is alulteljesít.