Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Megvan Mourinho következő csapata?

2013.03.26. 18:13

Több angol lap is azt állítja, közel a megegyezés a Chelsea és José Mourinho között, a portugál veheti át a tavaly Bajnokok Ligája-győztes londoni klub irányítását Rafa Beniteztől.

A Real-edző hétfő este a Chelsea otthonában, a Stamford Bridge-n nézte meg a Brazília–Oroszország-mérkőzést, ahol a Mirror és a Daily Mail szerint az ősztől már edzőként dolgozhat majd.

A klub orosz tulajdonosa, Roman Abramovics állítólag ragaszkodott Mourinhóhoz azok után, hogy többször is bepróbálkozott a korábbi Barca-sikeredzőnél, Pep Guardiolánál, de a spanyol végül a Bayern Münchent választotta.

Abramovics még 2007-ben rúgta ki Mourinhót, aki azóta Bajnokok Ligáját nyert az Interrel, idén pedig a Real Madriddal bejutott a BL-negyeddöntőbe, ahol a Galatasaray-jal találkoznak, és minden esélyük megvan az elődöntőre. Az orosz milliárdos és az edző viszonya az elmúlt években rendbe jött, Abramovics állítólag drága ajándékokat is küldött korábbi alkalmazottjának.

Mourinho a szezonban már sok mindent mondott a jövőjével kapcsolatban. Volt, hogy azt nyilatkozta, kitölti 2016-ig szóló szerződését a Real Madridnál, és csak azután vált majd. A napokban azt mondta, szereti a kalandokat, ezért még nem tudja, mi lesz a következő szezonban, az is lehet, hogy az egyik korábbi csapatához tér vissza.

A spekulációkra az edző is reagált, a Skysportsnak azt mondta, elhivatott a Real Madriddal szemben, egészen a szezon végéig, addig viszont csak a realos munkájára koncentrál. Azt nem tagadta, hogy szereti Angliát.

„Jó itt lenni, van egy házam Londonban. A Chelsea-hez érzelmileg kötődöm, szeretnék még az angol bajnokságban dolgozni, akár a Chelsea-nél, akár egy másik klubnál. Természetesen a Chelsea többet jelent nekem, mint más klubok, ugyanúgy a szívembe zártam őket, mint az Intert" - mondta a csatornának.

Örülnének neki

A Sun a Chelsea-hátvédjét, Branislav Ivanovicsot kérdezte Mourinho esetleges visszatéréséről. „Egy olyan klubhoz, mint a Chelsea, a legjobb edző kell. Nagy megtiszteltetés vele dolgozni egy nap. Sikeres volt itt, és a klubra otthonaként tekint.".  • Vennék
  • Hírek