Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Egykori watfordi lőtte élvonalba a Crystalt

2013.05.27. 18:45 Módosítva: 2013.05.27. 19:24

Az angol futball másodosztálya, a Championship osztályozóján a Crystal Palace 120 percnyi játék után, hosszabbításban győzte le a 2-1-re Watfordot, ezzel a londoni klub lehet ott jövőre a Premier League-ban.

Nem csak az élvonalba, vagyis Premier League-be jutás volt a tét a Crystal Palace és a Watford számára, hanem körülbelül 120 millió fontnyi összeg is. Körülbelül ennyit kaszál az a klub, amely jövőre ott lesz az angol futballbajnokság legjobbjai között.

Az első félidő a megfontolt játékról szólt, de fél óráig a Crystal Palace játszott fölényben, elsősorban Wilfried Zaha – a Manchester United kölcsönjátékosa – révén, aztán feljött a Watford, de igazi, nagy helyzet alig akadt. Később is a Crystal maradt veszélyesebb és a Watford kapusának, a korábbi Arsenal-játékosnak, Manuel Almuniának ekkor már több bravúrt kellett bemutatnia, hogy megóvja csapatát a góltól.

Almuniának ez sokáig sikerült, de a 105. percben jött Kevin Phillips, aki 1994 és 1997 között 59 meccsen 24 gólt lőtt a Watfordban, a zenész Elton John egykori csapatában, és 11-esből megszerezte a vezetést a londoni klubnak. A 39 éves futballista korábban a Sunderlanddal, a Southamptonnal, a West Bromwich-csal és az Aston Villával és a Birminghammel is volt már élvonalbeli játékos, az angol válogatottban nyolcszor játszott.

Az utolsó két percben a Watford kihagyott két olyan ziccert, amit ezen a szinten nem szabad, így a végén a Ian Holloway menedzser volt boldog a Chelsea-vel két FA-kupát, KEK-et, európai Szuperkupát nyerő Gianfranco Zolával szemben.

Nagyon nehéz dolga lesz jövőre a Crystal Palace-nak, mert a Premier League-ben maradáshoz már kevés a lelkesedés és az odaadó futball. De az reményt adhat, hogy  az elmúlt 10 év harminc feljutó klubja közül 17 legalább egy évig megkapaszkodott a legjobbak között, sőt az utolsó tíz olyan csapatból, amely rájátszással jutott a PL-be, négy túlélte a következő szezont. A Palace legutóbb 2005-ben szerepelt az első osztályban.

A másodosztályból a Cardiff City és a Hull City harcolta ki közvetlenül az élvonalba kerülést.

Championship, osztályozó: Crystal Palace–Watford 2-1 (0-0, 1-1, 2-1)