Börtön és javító a partjelző agyonveréséért

2013.06.18. 10:13 Módosítva: 2013.06.18. 10:13

A holland bíróság hétfőn elítélt hét fiatal futballistát, valamint egyikük apját, mert 2012 decemberében egy mérkőzés után megtámadtak, és olyan súlyosan megsebesítettek egy partjelzőt, a 41 éves önkéntes asszisztenst, Richard Nieuwenhuizent, hogy az később belehalt sérüléseibe.

Az egyik játékos 50 éves apja hat évet kapott, öt focista két évre, egy egy évre javítóintézetbe kerül. A hetedik, mindössze 15 éves elkövetőt 30 napos elzárásra ítélték.

Minden vádlott ártatlannak vallotta magát, ügyvédjük azzal érvelt, hogy a partjelző egészségi állapota is közrejátszott halálában, ezt viszont az igazságügyi orvosszakértő kizárta.

„Az eset súlyossága, annak értelmetlensége, a rettenetes következmények, a tény, hogy nem vállaltak felelősséget tetteikért, valamint a sokk, amit a társadalomban és az egész futballvilágban okoztak, mind közrejátszott abban, hogy a fiatalkorúak a lehető legmagasabb büntetést kapták” - fogalmazott a bíró.

Az apa azért kapott hat évet, mert példamutatás és az erőszak megakadályozása helyett ő is részt vett a halálos bántalmazásban.

Nieuwenhuizenre 2012 december 2-án egy vitatott eset után, saját fia szeme láttára támadtak rá a 15-16 éves játékosok a Nieuw Sloten és a Buitenboys mérkőzésén. A partjelző még haza tudott menni a mérkőzés után, de később rosszul lett, a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport