Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Túl egyszerű lett Neymar első bajnoki gólja

2013.09.24. 22:10
A Barcelona a spanyol bajnokság 6. fordulójában kiütötte a Real Socieadot. Egy félidő sem kellett neki, hogy 3-0-ra vezessen, végül 4-1-re győzött a katalán csapat.

A Barca nagyon gyorsan vezetést szerzett, az első olyan támadásából gólt lőtt, ami eljutott a Socieadad kapujáig. A gólhoz kellett Bravo kapus ügyetlenkedése is, aki a szélről betett labdát nem bírta megfogni, így az ötösre berobbanó Neymar simán kapuba sodorta az ötödik percben. A brazilnak ez volt az első spanyol bajnoki gólja.

Két perccel később Messi következett, teljesen szabadon hagyták a jobb oldalon, így Neymar beadását simán kapuba fejelte.

A 23. percben Messi kétszer is gólt szerezhetett volna, először sarokkal, a háta mögött húzott volna kapuba, de Bravo fogta a cseles kísérletet. A kipattanót Messi izomból megküldte, de a felső lécről kipattant.  A felszabadítás nem sikerült túl jól a Sociedadnak, Busquets 20 méteres lövése már beakadt a hálóba.

A Barca ezután is könnyedén került helyzetbe, de sokszor túlbonyolították a játékot. A Sociedadnak nem volt igazán lehetősége, csak Griezmann távoli lövésére kellett mozdulni Valdés kapusnak.

A második félidőben is jól kezdett, az első tíz percben Messi és Neymar is többször helyzetbe került, de Bravo fogta a lövéseket. A Barca ezután kicsit visszavett a tempóból, a Sociedad egyre többször jutott el a kapujáig. A 64. percben át is játszották a védelmet, De la Bella érkezett jó ütemben a sarokra és passzolt kapuba (3-1).

Közelebb azonban nem tudott jönni a San Sebastian-i csapat, a 77. percben Messi húzta meg a bal szélen, három védő között az alapvonalig futott, majd a középen érkező Bartra góllal fejezte be az akciót a beadása után. Messit ezután nem sokkal le is hozta Tata Martino edző. Az eredmény pedig nem változott.

A Barcelona a bajnokságban továbbra is százszázalékos, hat meccs után 18 ponttal vezeti a tabellát.