Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Mit akart Torres ezzel a karmolással?

2013.09.28. 18:07

A mester és tanítványa: José Mourinho és André Villas Boas miatt a szokásosnál hangzatosabb volt a Tottenham-Chelsea felvezetése, a játék színvonala ugyanakkor nem volt igazán jó.

A hazai csapat az első félidőben jobb volt, kis szerencsével Sigurdsson a vezetést is megszerezte, a második félidőben viszont jött John Terry és egyenlített. Mata adta be, a csapatkapitány szépen fejelt.

Mivel Schürrle ziccere kimaradt - egyedül vezette a kapura a labdát -, a vezetést nem sikerült megszereznie Mourinho csapatának, amelyik a 82. perctől emberhátrányban játszott, és vitt el egy pontot.

A kiállításnál Dean játékvezető valamit nagyon elnézhetett, mert Torres és Vertonghen együtt ugrott a labdára, de a spanyol akkor éppen nem csinált semmit, mégis kapott egy sárgát.

Az 51. percben viszont akár azonnal kiállíthatták volna, mert egy ártalmatlan helyzetben a szögletzászló közelében kerültek egymás mellé, majd Torres először mintha a belga orrába akart volna nyúlni, utána viszont karmolt.

A Tottenham hat meccs után 13 pontos, ezzel második, míg a 11 pontos Chelsea a harmadik.

Öt éve nem fordult elő, hogy mindkét manchesteri csapat kikapott volna. A City idegenben kétszeri vezetés után maradt alul az Aston Villával szemben (3-2), míg a United hazai pályán volt kissé kényelmes a West Bromwich Albion ellen. Rooney még egyenlített, de a második vendéggólra - Berahino lőtte - Fellaini már csak lesről tudott válaszolni. A sérüléséből felépülő Gera még nem volt a keretben.

A MU 7 ponttal a 13. helyen áll, a nem tú jól rajtoló szakvezetőre, David Moyes-ra a BL-ben egy donyecki kirándulás vár.

A Fulham 2-1-re kapott ki hazai pályán a Cardifftól, a Southampton 2-0-ra verte a Crystal Palace-t, a Hull City 1-0-ra intézte el a West Hamet. Az esti meccsen az Arsenal megnyerte a Swansea elleni idegenbeli fellépést 2-1-re, ezzel első.