Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Vad II ismét a helyzet magaslatán

2013.11.04. 15:57

A Debrecen 4-1-re vezetett Újpesten, amikor tíz perccel a vége előtt Kondás Elemér, a DVSC edzője Bouadla helyére a szlovén Volast szerette volna becserélni.

Bouadla ráérősen poroszkált le a pályáról, az egyik újpesti ezért belekötött, vitatkozni kezdtek, erre Vad II István nagy lendülettel a helyszínre érkezett, a debreceninek felmutatta a második sárgáját, és kiállította, ezért nem is jöhetett a helyére senki. (A videón 3:23-tól az eseménysor.)

Puhl Sándor bírófőnök a Harmadik félidő című műsorban nem a játékost ítélte el, hanem úgy fogalmazott, hogy ő a fegyelmezés más eszközét választotta volna, például még egy perccel tovább hosszabbít. Azt ugyanakkor elismerte, hogy Vad II a szabályok szellemében járt el, bár az újpestit is büntetni lehetett volna.

A játékvezető a 2012-es Eb-n elkövetett nagy hibája után (nem látta az ukránok gólját) tavaly BL-meccset nem vezethetett, most megkapta az esélyt, szerdán az Atletico Madrid–Austria Wien-meccset kapta. A spanyolok a csoportból már továbbjutottak.