Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

EL: akrobaták lesznek a futballistákból

2013.11.08. 11:42

Az Európa Liga csütörtökön a nagyszerű ollózós gólokról is szólt. Két brazil játékos is akrobatikus mozdulattal talált be. 

A román Panduriiban játszó Eric de Oliveira a 32. percben szerzett vezetést csapatának. A balról érkező beadásra szinte vízszintesen elfeküdt a levegőben, mikor kapura küldte. A 16-osról megeresztett lövés furcsa ívben szállt a felső lécre, a bepattanó labdára a Fiorentina-kapus sem tudott már reagálni. A látványos gól után a Pandurii már nem talált be, az olasz csapat viszont kétszer is, így 2-1-re nyert. Eric de Oliveirának jól megy a góllövés, a román bajnoksában 13 forduló alatt már nyolc gólt rúgott és az EL-ben is van már két gólja.

A Salzburg egyik braziljának, Gulácsi Péter csapattársának szintén remek szezonja van. Alan az osztrák bajnokságban tízgólos és már az EL-ben is négynél jár. A legszebb ezek közül alighanem az, amit a Standard Liege-nek vágott. A kapu elé érkező brazil nagy sebességről stoppolt le, hogy felugrásból próbáljon betalálni. A mozdulat bejött, hat méterről védhetetlenül rúgott kapuba az 58. percben. A Salzburg ezzel el is döntötte a meccset, 3-1-re győzött.