Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Pofátlan műesés mentette meg Mourinhót

2013.11.09. 19:11

A Chelsea–West Bromwich Albion végén a játékvezetők biztonsági őrök kíséretében hagyták el a pályát. A bírókat féltették a támadásoktól, mert a jelzett játékidő vége előtt húsz másodperccel egy vitatható tizenegyest adtak a Chelsea-nek. Azt Eden Hazard be is lőtte, így mentette döntetlenre (2-2) a mérkőzést csapatának.

A játékvezetők négyperces ráadást ítéltek a második félidőben. A WBA teljesen beszorult, de egy kontrával akár győzelmet is megszerezhették volna, de Brunt a kapu felé bombázott. Még így is bízhattak abban, hogy lepereg az idő, de Ramires betörése mindent megváltoztatott.

A Chelsea-játékos egyszerűen nekiment Reidnek, majd elesett. Andre Marriner bíró azonban úgy ítélte meg, szándékosan buktatták Ramirest, így megadta büntetőt. Természetesen a WBA-sok nekitámadtak, de csak azt érték el nála, hogy kiosztott még két sárga lapot.

Ramires nem először mutatott be műesést, év elején az arsenalos Arsene Wenger is kikelt ellene, mert szerinte dobta magát, mikor büntetőt ítéltek neki.

A Chelsea a döntetlennel is visszacsúszott, mivel a Liverpool 4-0-ra nyert, így a második helyre lépett előre.

A döntetlennel azért Mourinho még jól járt, továbbra is elmondhatja magáról, hogy a Premier League-ben még otthon veretlen csapatával.