Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

C. Ronaldo: Most az Aranylabda sem számít

2013.11.16. 10:03

Péntek este lejátszották a vb-pótselejtezők első meccseit, egyértelműen még egyik párharc sem dőlt el. A nap slágere a portugál-svéd volt, amit Cristiano Ronaldo fejese döntött el, a meccsen domináló portugálok előnnyel mehetnek a visszavágóra.

„Fontos gólommal győztünk, többet is lőhettünk volna, de ennek is örülünk. Nehéz lesz idegenben, ott is mindent megteszünk. Semmi értelme engem Ibrahimoviccsal összehasonlítgatni, ez válogatott meccs, nem egyéni párharc. Most az Aranylabda sem számít, csak a továbbjutás" - nyilatkozta Cristiano Ronaldo, aki a gól mellett egy kapufát is fejelt.

A portugálok szerint csapatuk remekül játszott, nagyobb győzelmet érdemelt volna, sok helyzetük kimaradt a fizikailag erősebb svédek ellen. Ők a jobbak, és ennek a várhatóan nagyon nehéz visszavágón is ki kell jönnie.

A svédek is látták, ki volt a jobb az első meccsen, csalódottak, a védelmüket dicsérik, és hiányolják, hogy lőtt gól nélkül hozták le a meccset. Ibrahimovic, akinek szinte nem is volt értékelhető megmozdulása, már a portugálokat tartja esélyesebbnek. „Jó, hogy nem 2-0 lett, akkor nagyobb lenne a baj. Nehéz volt, otthon erősebbek leszünk, jó játékosaink vannak."

Ukrajna története során először győzte le Franciaországot, a vendégek kapitánya a 2-0 ellenére is bizakodó. „Ennyi kihagyott helyzettel nem lehet meccset nyerni. Az ukránok erősebbek voltak, kevesebbet hibáztak. Az eredmény nagyon rossz, de hiszünk a továbbjutásban" - mondta Didier Deschamps.

Benzema is reménykedik, hiszen papírforma szerint ők a jobbak, de az ukránok sokkal egységesebbek voltak, mint csapat. A franciák kapusa, Hugo Lloris csodálja az ukránok agresszívitását, hozzáálását, nagy változás kell a továbbjutáshoz.

Az ukrán kapitány, Fomenko magabiztos. „Nem néztek le minket, egyszerűen ennyivel jobbak voltunk, főleg mentálisan. Hármat is rúghattunk volna."

Románia 3-1-re kikapott Görögországban, a román lapok csak az idegenben lőtt gól miatt látnak némi reményt a visszavágóra.

Kapitányuk, Victor Piturca félelmetes görög csapatot látott. Nem gondolta volna, hogy ennyire kikapnak és kéri a szurkolókat, hogy a keddi visszavágón álljanak a csapat mellé.

Izland gól nélküli döntetlent játszott otthon a sokkal esélyesebb horvátokkal, kapitányuk, Lars Lagerbäck egekig magasztalta játékosait, és szidta a spanyol játékvezetőt. A horvátok edzője, Niko Kovac továbbjutást vár, mert az ő csapata egyértelműen jobb.