Klaudia
-3 °C
3 °C

Kivégezte a Liverpool az Arsenalt

2014.02.08. 16:09

Elképesztő erősen kezdett a Liverpool az Arsenal elleni rangadón, amivel alaposan meg is lepte a listavezetőt. A vendégek lényegében még észre sem vették, hogy elkezdődött a mérkőzés, Martin Skrtel góljával máris vezetést szerzett a Liverpool. Gerrard csavart be egy szabadrúgást, amit a szlovák védő közvetlen közelről, térddel tett be a léc alá.

9 perccel később viszont egészen pazar gólt fejelt a hosszú felsőbe, Szczesnynek esélye sem volt, ahogy az első találatnál sem.

Ezzel azonban még nem volt vége a fantasztikus kezdésnek, sőt. Sterling Suareztől kapott nagyszerű labdát, a két védő között kilépő csatár pedig nem hibázott. Hogy az Arsenal hátvédei mire vártak, az rejtély, de ezzel már 3-0 volt.

Nem sokkal később ismét nagyot hibáztak a vendégek. Coutinho beadásánál nem csak Sturridge, de Sterling  is üresen maradt, bármelyikük belőhette volna, de előbbi vállalta el.

Sterling a második félidőben aztán duplázhatott, igaz, kis szerencse is kellett hozzá. Első lövése még kijött a kapusról, másodikra viszont már nem hibázott. A végeredményt Arteta tizenegyese állította be, bár ekkorra már mindegy volt az Arsenalnak, amely az utolsó 30 percben főleg arra koncentrált, hogy ne kapjon újabb gólokat.

Suarez ezúttal gól nélkül maradt, így továbbra sem szerzett gólt az élcsapatok ellen, de nem mondható, hogy nem csinált semmit. A gólpassza mellett volt egy hatalmas kapufája is, nem sokon múlt, hogy betaláljon.

Az Arsenal a vereség ellenére egyelőre marad az első helyen, a Liverpool viszont közelít az első háromhoz (4.).