Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Pintér: Nem biztos, hogy máshol jobb a bajnokság, csak pozitívabban állnak hozzá

2014.02.24. 16:25

A finnek elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar futballválogatott szövetségi kapitánya, Pintér Attila sajtótájékoztatót tartott Telkiben, ahol újabb összetartást tart a csapatnak.

Vasárnap az UEFA kisorsolta a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait, a magyar válogatott Görögországgal, Romániával, Finnországgal Észak-Írországgal és Feröerrel került össze. A csoportból az első kettő automatikus Eb-résztvevő. 

A következő dolgok derültek ki a sajtótájékozatón: 

  • Arra a kérdésre, hogy mi lehet a realitás az ellenfeleket ismerve.  "A realitás az, hogy minél jobban felkészülünk a szeptemberben kezdődő Eb-selejtezőkre". A kapitány szerint negyven éven át csak az ellenfelekkel foglalkoztunk, most itt az idő, hogy ne jósolgatással teljen a felkészülés. 
  • Aki kíváncsi arra, hogy mennyiben változik a válogatott kezdője az elmúlt évekhez képest, az tisztelje meg a csapatot a jövő héten Győrben a finnek elleni barátságoson, ott minden kiderül. 
  • Szeptemberig sok dolog változhat csoportbeli ellenfeleiknél, hogy kiket hívnak be, milyen rendszerben játszanak. Ismét elmondta, nem lehet megbecsülni, milyen játékerőt képvisel a többi csapat. A kapitány szerint aki ennél többet tud az ellenfelekről, nyugodtan jelentkezzen nála. 
  • Az U21-eseknél is összetartások lesznek, hogy minél jobban be lehessen majd építeni őket a nagyválogatott által használt rendszerbe.
  • A nizzai Eb-sorsolásra azért nem ment ki, mert inkább azt akarta megnézni, hogy a Haladás és a Ferencváros játékosai hogyan teljesítenek az első idei tétmérkőzésükön. Ez egyébként egy Ligakupa-mérkőzés volt. A vasárnapi sorsoláson amúgy sem lett volna dolga, csak kiutazni, meg vissza - jegyezte meg. 
  • Arról, hogy elég jó-e az NB I., a kapitány azt mondta, nem folyton más országok bajnokságát kell alapul venni. „Nem biztos, hogy máshol jobb a bajnokság, csak pozitívabban állnak hozzá".