Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Félpályás csodagól vagy Rooney-kapás?

2014.02.24. 10:29

Az összes nagy bajnokságra jutott bombagól a hétvégén, a németeknél félpályáról, angoloknál kapásból, a spanyoloknál léc alá, az olaszoknál harmincról született látványos találat. 

A legutóbbit a laziós Radu bombázta, a bajnokságban tökutolsó Sassoulóval meccseltek, a román játékos szerezte az első gólt. Közel harminc méterről eresztett el egy lövést, ami a kapufáról vágódott be. A rómaiak így is szenvedtek, egy 83. percben szerzett Sassoulo-öngóllal nyerték meg a meccset 3-2-re. 

Wayne Rooney egy vagyont fog keresni 2019-ig a Manchester Unitedben, heti háromszázezres fizetésről írt alá szerződést nemrég. A Crystal Palace elleni bajnokin ő biztosította be a győzelmet, a 68. percben egy hazai védőn megpattant labdát vágott kapásból a léc alá, ezzel beállította a 2-0-s végeredményt. A United feljött a hatodik helyre, de még így is tizenöt pontra vannak a listavezető Chelsea-től. 

A realos Gareth Bale már Raduhoz hasonló távolságból lőtte szét a kaput az Elche ellen, a második félidőben az ő gólja után játszhatott kényelmesen a Real Madrid. A walesi jó huszonöt méterről talált be, a labda a lécről vágódott be. A vége 3-0-s Real-győzelem lett, ezzel vezetik a bajnokságot, mivel a Barcelona és az Atletico Madrid is kikapott. 

Jöjjön a legtávolabbi: a Hamburg egy 91. percben szerzett félpályás góllal alázta a bajnokságban harmadik Dortmundot. A hazaiak húszéves játékosa, Çalhanoğlu egy szabadrúgásnál használta ki, hogy nem figyelnek a dortmundiak. 

Ki lőtte a legnagyobbat?

 • 946
  Çalhanoğlu
 • 796
  Bale
 • 274
  Rooney
 • 98
  Radu

Akkora gól volt, hogy még Jürgen Klopp is megmosolyogta, a hamburgiak ezzel a góllal állították be a 3-0-s végeredményt. A Hamburgnak eddig pocsék szezonja volt, az ezt megelőző hét mérkőzésen pontot sem szereztek, új edzőjükkel, Mirko Slomkával viszont rögtön győzelemmel kezdtek, ezzel elmozdultak a kiesőhelyről a Bundesligában.

A vereség után a Dortmund maradt a harmadik helyen, a második helyért lehet még harcban, mivel a Bayern München már tizenkilenc ponttal vezeti a bajnokságot a Bayer Leverkusen előtt.