Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Megmutatjuk, miért az idei a legerősebb BL

2014.03.20. 11:25

A Bajnokok Ligájában 2003-ban szüntették meg a második csoportkört, vagyis tíz éve a tizenhat között már egyenes kieséses a lebonyolítás.

Azóta egyszer sem fordult elő, hogy a nyolc csoportelső bejusson a legjobb nyolc közé, az idei az első ilyen szezon.

A tény azt mutatja, hogy azok a csapatok, amelyek már a sorozat őszi szakaszában kiemelkedtek, mostanra is megtartották formájukat. Nemcsak akkor, most is dominánsak, ami egyértelműen feltételezi, hogy ezeknek a csapatoknak alig vannak hullámvölgyeik.

2008-ban öt csoportmásodik volt negyeddöntős, 2010-ben négy. Többször előfordult, hogy csak egy csoportelső vérzett el.

A mostani szezonban a csoportelsők már szeptembertől uralták a BL-t, és nemcsak a továbbjutók és a kiesők közt volt szakadék, hanem a csoportelsők és a második helyezettek között is, erre utalt, hogy a nyolcaddöntőben már az első meccseken eldőlt a továbbjutás kérdése (a nyolc párharcból lényegében csak egynél nem dőlt el, a Manchesterénél).

Ha pedig így van, arra következtethetünk, hogy az idei a legerősebb BL.

A három spanyol (Real, Atletico, Barcelona) az első három helyen osztozik hazája bajnokságában, a két német, a két legutóbbi döntős (Bayern és Dortmund) is arany-, illetve ezüstérmes pozícióban van a Bundesligában.

A két angolból a Chelsea vezeti a bajnokságot, a Manchester United idén a régebbi Milant másolja, az összes bajnoki meccsre már képtelen rápörögni, de a BL-ben azért voltak nagy győzelmei. Az Olympiakosz (3-0) mellett a Leverkusent (5-0) is kiütötték.

A Paris SG toronymagasan vezeti a francia bajnokságot, úgyhogy kezdődhet a harc, melyik csapat lesz a legjobb.

A fogadóirodák így rangsorolják a legjobb nyolcat: 1. Bayern, 2-3. Barcelona és Real Madrid, 4. PSG, 5. Atletico Madrid, 6. Chelsea 7. Dortmund 8. MU.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!