Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megmutatjuk, miért az idei a legerősebb BL

2014.03.20. 11:25

A Bajnokok Ligájában 2003-ban szüntették meg a második csoportkört, vagyis tíz éve a tizenhat között már egyenes kieséses a lebonyolítás.

Azóta egyszer sem fordult elő, hogy a nyolc csoportelső bejusson a legjobb nyolc közé, az idei az első ilyen szezon.

A tény azt mutatja, hogy azok a csapatok, amelyek már a sorozat őszi szakaszában kiemelkedtek, mostanra is megtartották formájukat. Nemcsak akkor, most is dominánsak, ami egyértelműen feltételezi, hogy ezeknek a csapatoknak alig vannak hullámvölgyeik.

2008-ban öt csoportmásodik volt negyeddöntős, 2010-ben négy. Többször előfordult, hogy csak egy csoportelső vérzett el.

A mostani szezonban a csoportelsők már szeptembertől uralták a BL-t, és nemcsak a továbbjutók és a kiesők közt volt szakadék, hanem a csoportelsők és a második helyezettek között is, erre utalt, hogy a nyolcaddöntőben már az első meccseken eldőlt a továbbjutás kérdése (a nyolc párharcból lényegében csak egynél nem dőlt el, a Manchesterénél).

Ha pedig így van, arra következtethetünk, hogy az idei a legerősebb BL.

A három spanyol (Real, Atletico, Barcelona) az első három helyen osztozik hazája bajnokságában, a két német, a két legutóbbi döntős (Bayern és Dortmund) is arany-, illetve ezüstérmes pozícióban van a Bundesligában.

A két angolból a Chelsea vezeti a bajnokságot, a Manchester United idén a régebbi Milant másolja, az összes bajnoki meccsre már képtelen rápörögni, de a BL-ben azért voltak nagy győzelmei. Az Olympiakosz (3-0) mellett a Leverkusent (5-0) is kiütötték.

A Paris SG toronymagasan vezeti a francia bajnokságot, úgyhogy kezdődhet a harc, melyik csapat lesz a legjobb.

A fogadóirodák így rangsorolják a legjobb nyolcat: 1. Bayern, 2-3. Barcelona és Real Madrid, 4. PSG, 5. Atletico Madrid, 6. Chelsea 7. Dortmund 8. MU.