Erzsébet
1 °C
4 °C

Íme Beckham vízparti álomstadionja

2014.03.25. 10:29 Módosítva: 2014-03-25 10:30:35

Fontos hét előtt áll David Beckham, aki társaival – Simon Fuller és Marcelo Claure - együtt futballcsapat alapítását tervezi Miamiban, ami 2017-ben csatlakozna a Major League Soccerhez.

Bemutatták annak a stadionnak a terveit is, amelyet a miami kikötőbe, közvetlen a Heat kosárcsapatának csarnoka mellé álmodtak meg az építészek. A befogadóképessége 28 000 fő lesz, a vízpart mellett állna, költségei 200 millió dollárra rúgnának.

Beckham Florida állam gazdasági irányítóival is találkozik, hogy kicsikarja azt az évi 3 millió dolláros adóvisszatérítést, amelyet az állam többi major-csapata is megkap. Beckham a Miamiban élők támogatását is kérte, ahogy fogalmazott, nem szeretné, ha a csapat fenntartása, vagy a stadionépítés költsége a lakosoknak jelentene terhet: „Nem szeretnék kivételezést, nem akarunk se többet, se kevesebbet, mint amennyit a többi franchise megkap."

A Miami MLS-indulásának az alapfeltétele, hogy az új klubnak stadionja legyen. Sok helyen a város áll a projekt mögé és támogatja közpénzekből az építkezést.

Két tény ronthatja Beckhamék esélyeit. Az egyik, hogy a baseball-ligában szereplő Miami Marlins nemrégen kapott új stadiont, és a szezon nagy részében csak félházzal a működött a 634 millió dolláros létesítmény. A másik, hogy korábban már adott a város csapatot az MLS-be, de a Miami Fusion nem mozgatott meg nagy tömegeket, 1997-ben alakult, 2001-ben már meg is szünt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?