Jácint
17 °C
31 °C

Az Arsenal lemásolta a magyar futballtörténet legröhejesebb válogatottgólját

2014.03.26. 10:57

Az Arsenal hazai pályán fogadta a Swansea-t kedd este, ám a hétvégi 6-0-s pofon után ez meccs sem úgy ment Arsene Wenger csapatának, ahogy azt szerették volna. 

A vendégektől Bony már a 11. percben vezetést szerzett, ezt a hajráig sikerült is megőriznie a Swansea-nek, azonban a 73. percben Podolski, a 74.-ben pedig Giroud is betalált, hamar sikerült fordítani.

De itt még nem volt vége a meccsnek, a 90. percben ugyanis egészen röhejes jelenetet hozott össze az Arsenal-védelem. Helyzetben ugrott ki az egyik vendégjátékos, Britton, aki túl hosszan tolta meg a labdát, amibe pont úgy piszkált bele Mertesacker, hogy saját kapusára pöccintette. Szczęsnyről persze kipattant a labda az érkező Flamini lábára, onnan pedig begurult kapuba, úgy lett öngól, hogy az utolsó három labdaérintés arsenalosé volt.

A jelenetet nézve beugorhat az 1997-es finn-magyar klasszikusa. A vb-selejtező legvégén egy magyar szöglet után két finn védő és a kapus hozta össze az öngólt, az egyenlítés továbbjutást ért nekünk.

Az Arsenal-játékosok sem érezhették jól magukat a meccs után, saját szurkolóik fütyülték ki őket. A csapat néhány napon belül értékes pontokat vesztett, visszacsúszott a negyedik helyre, és már hat pont a hátránya a listavezető Chelsea mögött.