Szilárda
-4 °C
3 °C

Nincs üzemeltetője a Nagyerdei Stadionnak

2014.03.31. 11:09

Eredménytelenül zárult az a közbeszerzési eljárás, mellyel a hamarosan elkészülő Nagyerdei Stadionnak kerestek üzemeltetőt, írta a Cink.

A pályázatra egyetlen vállalkozó sem jelentkezett, és a kiírásból az is kiderült, hogy „a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében szereplő klubbal megkötendő megállapodás alapján a klub az ingatlan profi sportesemény lebonyolításával kapcsolatban használt helyiségeit (különösen, de nem kizárólagosan öltöző, pálya, bemelegítő terem) az adott év napjai napszámának maximum 70 %-áig használhatja".

Azaz az NB I.-et vezető debreceni klub is csak bérelni fogja az új, húszezres arénát, melyet várhatóan május elején adnak majd át, nemrég már a székeket is felszerelték. 

A nyertes pályázattevőnek kellene kifizetnie a vendéglátóegységek kiépítését 300 millió forint értékben, továbbá „egy iroda funkciójú helyiséget, egy kiskereskedelmi helyiséget, sportmúzeumot és ezek kiszolgáló egységeit kivitelezzen úgy, hogy azok a szükséges használatba vételi engedéllyel üzembe helyezhetőek legyenek az ingatlan Nyertes Ajánlattevő részére történő birtokba adását követő 12. hónap végéig” - szól a pályázati kiírás.