Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Januzaj másolja C. Ronaldo első unitedes szezonját

2014.05.09. 18:17

A szezon közben robbant be a Manchester Unitedbe a fiatal Adnan Januzaj, a 19 éves szélsőnek több gólja is van a szezonban, csapata legutóbbi bajnokiján, a Hull City ellen már a mezőny egyik legjobbja volt.

A talkSPORT egy mérkőzéssel az idény vége előtt összehasonlította a belga válogatottba készülő szélső és Cristiano Ronaldo első United-idényének statisztikáit, a hasonlóság meglepő.

A ma már aranylabdás portugál klasszis 2003/2004-ben 1548 percet töltött a pályát, Januzaj már kettőnél többnél jár, és valószínűleg a Southampton elleni szezonzárón még növelni fogja pályán töltött perceinek számát. 

Ronaldo és Januzaj is négy gólt szerzett bemutatkozó idényében, a portugál négy asszisztig jutott, a tizenkilenc éves játékosnak eddig három van. A kialakított helyzetek számában is nagyjából ugyanolyanok a statisztikák, C. Ronaldo harmincegy lehetőséget alakított ki a 2003/04-es idényben, Januzaj most harmincnál jár, passzjátéka nyolcvanegy százalékos, a portugálé hetvenhét százalék volt tizenegy éve. 

Egyébként a passzok számában sincs nagy különbség, 604-574 az állás Ronaldo javára. Érdekekes statisztika, hogy sikeres cselekben a belga a jobb, negyvennégy százalékos a mutatója, míg a portugálé harminchárom százalék volt. 

Adnan Januzaj számára októberben jott az igazi áttörés, amikor a Sunderland elleni bajnokin az ő duplájával fordították meg a mérkőzést. Rögtön felfigyeltek rá a nagycsapatok, de ő a United mellett döntöt, tavaszra pedig az is eldőlt, hogy a belga válogatottban fog szerepelni, ott lehet a világbajnokságon is.